Putin: Korona je glavna pretnja, zdravstvo na ivici revolucije

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je danas da korona virus nije poražen i da ostaje glavna pretnja. „Kovid-19 još nije poražen i predstavlja direktnu pretnju, zbog čega postoji potreba da se poštuju neophodne preventivne mere za sprečavanje širenja infekcije“, poručio je ruski predsednik u obraćanju Federalnoj skupštini – poslanicima Državne dume i senatorima Saveta Federacije.

Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

„Možemo videti dramatična dešavanja u mnogim zemljama, gde broj slučajeva raste. Moramo držati sve oblasti pod kontrolom kako bismo smanjili širenje virusa, kako duž naših granica, tako i unutar zemlje“, istakao je predsednik Rusije, prenosi agencija Tass.

Putin: Za brzi razvoj sistema za testiranje novih infekcija

MOSKVA – Rusija treba da bude u stanju da razvije sisteme za testiranje u roku od četiri dana i napravi vakcine što je pre moguće, u slučaju pojave novih infekcija, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Ukoliko se pojavi infekcija, opasna kao i korona virus, ili, ne dao Bog, još opasnija, Rusija bi trebalo da može da razvije sopstvene sisteme za testiranje u roku od četiri dana“, rekao je Putin tokom obraćanja Federalnoj skupštini – poslanicima Državne dume i senatorima Saveta Federacije.

(tanjug)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button