Ničić upozorava na moguće zatvaranje Zaječara!

Zaječar se, sudeći po zvaničnim podacima, svrstava u grupu gradova sa naglim povećanjem broja kovid pozitivnih građana. Za razliku od jula, kada i po više dana u nizu nije bilo zabeleženih novih slučajeva zaražavanja, trenutno je dvadesetak novozaraženih na dnevnom nivou.

U julu je bilo ukupno 46 inficiranih Zaječaraca, a u avgustu taj broj je utrostručen.

Kako kažu medicinski radnici, više od polovine pozitivnih čine radno aktivni građani, imeđu 30 i 60 godina starosti koji se više kreću i putuju. Iako među zaraženima ima i vakcinisanih, razlika je u kliničkoj slici, napominje dr Biljana Velić, načelnica kovid ambulante u Zaječaru.

dr Biljana Velić
foto: Kurir TV

„Razlika je zato što nevakcinisanih pacijenata mnogo više na kontorlnim pregledima, kod njih dolazi do pogoršanja simptoma, odnosno do pojave obostrane upale pluća i svih parametara zapaljenja u laboratorijskom nalazu, za razliku od vakcinisanih, koji imaju mnogo blažu kliničku sliku i kraće trajanje tegoba“, rekla je dr Velić.

Da je novi talas korone u zamahu svesni su i u zaječarskoj bolnici u kojoj se leče pacijenti iz regiona, ali i u Kriznom štabu grada.

„Plašim se samo jedne stvari i upozoravam građane Zaječara i mesta gde su cifre visoke. Nemojte dozvoliti, postoje i drugi modeli na zapadu da se pojedini gradovi ili delovi gradova zatvaraju“, najavljuje Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button