Danas 4.803 novozaražena, 54 pacijenta preminula

U prethodna 24 sata na korona virus testirano je 15.784 građana od kojih je 4.803 novozaraženih.

Preminulo je 54 pacijenata, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 271 obolelih.

presek
foto: Printscreen/covid19.rs

Podsetimo, dan ranije, na korona virus testirano je 20.071 građanin od kojih je 5.657 novozaraženih. Preminulo je 52 pacijenta, a na respiratorima bilo 285 obolelih.

Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović ocenio je danas da ukoliko vakcinišemo 80 odsto ljudi, da ćemo maske skinuti na proleće.

Član Kriznog štaba Tiodorović poručuje da je u epidemiji jedino rešenje vakcina, te da ukoliko želimo da povratimo svoj život, moramo da budemo odgovorni i da kažemo „ne“ antivakserima, ali i politikantstvu koje je uzelo maha.

On podseća da u ovom trenutku imamo 54 odsto vakcinisanih osoba, a da bismo u narednu godinu ušli mirnije, potrebno nam je, kako ističe, 80 odsto obuhvata imunizacijom.

Prof. dr Radmilo Janković, anesteziolog i zamenik direktora UKC Niš rekao je za Kurir da je sada više nego jasno da je treća doza vakcine protiv kovida neophodna.

– Dokazano je u čitavom svetu da je neophodna treća doza, ali posle „Sinofarmove“ vakcine trebalo bi da bude nakon pet meseci. A ja smatram da je možda čak neophodno i posle četiri meseca od druge doze kineske vakcine – rekao je, između ostalog, u intervjuu nedelje za Kurir dr Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button