Zlatne košarkašice donele pehar Evropskog šampiona u Beograd!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije vratila se iz Valensije gde je osvojila titulu šampiona Evrope.

Srpske košarkašice su u sjajnom finalu savladale Francusku rezultatom 63:54 i drugi put u istoriji postale najbolje na Starom kontinentu.

Foto: Nikola Anđić / Kurir

– Još uvek nismo svesne. Uradile smo veliku stvar. Čeka nas još jedno takmičenje, Olimpijske igre. Jako sam presrećna i ponosna na ceo tim. Nismo imale lake utakmice, od prve utakmice sa Italijom je bila teška. Sa Španijom je bila najteža, tada smo pobedile same sebe. Proslavile smo, sada ćemo da slavimo sa našim porodicama. Imamo Olimpijske igre u glavi, uvek ćemo dati sve od sebe, uvek ćemo se boriti i davati svoj maksimum, a medalja dolazi sama od sebe. Uzbuđene smo zbog dočeka na balkonu – rekla je Aleksandra Crvendakić.

– Utisci su fenomenalni. Mislim da smo zasluženo donele zlato i pehar u Beograd. Uz svo dužno poštovanje prema Francuskoj, utakmica protiv Francuske nam je bila jedna od lakših, našom krivicom, odigrale smo od početka do kraja sve što smo se dogovorile. Delovala je prilično lako, u odnosu na Belgiju i Španiju koje su bile psihički i fizički teške. Mnogo smo trenirale, ali zato smo uspele da izguramo do kraja i donesemo zlato – rekla je kapiten Jelena Bruks.

– Velika sreća i ponos. Imale smo što nijedan tim nije imao, energiju, povezanost nas i stručnog štaba… Bez ijednog poraza smo osvojile titulu. Treba da se odmorimo dan-dva i da se okrenemo ka Olimpijskim igrama. I u Tokiju treba da očekujete da se borimo do poslednjeg trenutka, a nadam se da možemo i do medalje – rekla je Tina Krajišnik.
Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button