Vučić: Prve vakcine sa Torlaka između 5. i 10. juna; Uskoro odlazim u Brisel

Očekujemo Putina u SRB do kraja godine, uskoro ću u Brisel

Foto Tanjug / arhiva

BEOGRAD – Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje posetu predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, po ranijem dogovoru, kao i potvrdu posete kineskog predsednika, ali da sve zavisi od pandemije korona virusa.

„Mi ga (Putina) očekujemo do kraja godine, to je naš raniji dogovor i nadamo se tome“, rekao je Vučić upitan da li se može očkevati skoriji dolazak Vladimira Putina u Srbiju, a povodom posete ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića Moskvi.

Ne znam za ideju o mirnom ralazu BiH,ne osuđujem i ne hvalim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije video, niti zna za ikakvu inicijativu o mirnom razlazu BiH ističući da je iznenađen licemerjem „beogradske čaršije“ koja je nešto napala, a da nema pojma o čemu se radi.

Vučić je novinarima tokom posete Institutu „Torlak“, odgovarajući na pitanje u vezi navodnog predloga slovenačkog premijera Janeza Janše o mirnom razlazu BiH naveo da s obzirom da ne zna ni za kakav dokument nije spreman da nešto što nije video osuđuje ili hvali.

Vučić: Da li su autoputevi, veće plate stvarnost …?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je danas na novinarsko pitanje o izjavi profesorke Ekonomskog fakulteta Galjine Ognjanov da je „Vučić produkt marketinga“ odgovorio pitanjem:“ Da li su svi autoputevi koji su izgrađeni u prethodnom periodu, kao i veće plate i penzije produkt marketinga“.

„Možda sam i hologram. Ali, na kraju se vide rezultati“, naglasio je Vučić.

Vučić: Prve vakcine sa Torlaka između 5. i 10. juna

BEOGRAD – Prve doze ruske vakcine sa Instituta „Torlak“ izlaze između 5. i 10 juna, najavio je danas predsednik Aleksandar Vučić i dodao da veruje da ćemo pre kraja godine moći i samostalno da proizvodimo vakcine.

„Da li Sinofarmovu ili Sputnjikovu, videćemo, ali verujem do marta i jednu i drugu, da ljudima možemo da ponudimo paletu različitih vakcina“, rekao je Vučić.

Vučić: Da Srbija postane velesila u proizvodnji vakcina

Mnogo novca je od 2014. godine uloženo u Institut „Torlak“, koji je bio pred propadanjem, i još mnogo sredstava će tek biti uloženo, kako bi Srbija u narednih 10, 12 godina postala velesila u proizvodnji vakcina, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Na „Torlaku“ je juče izvršeno punjenje prve serije kontrolnih doza vakcine “Sputnjik V“, a danas je prilikom posete Institutu, Vučić uručio donaciju vakcina predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku.

Milo pokazao šta je njegov problem i kakav je položaj Srba

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nema nikakav problem sa nezavisnosti i državnosti Crne Gore, ali da ima problem kada je reč o položaju srpskog naroda u CG, kao i da je crnogorski predsednik Milo Ðukanović u emisiji na državnoj televiziji CG najbolje pokazao u čemu je problem i koliko je srpski narod u teškoj poziciji u CG.

Vučić je na pitanje novinara da o tvrdnjama Mila Ðukanovića da je Srbija direktno umešana u političku sitauciju u CG, rekao da je video gostovanje Ðukanovića na televiziji i da se sve vreme pitao da li će bar jedan deo emisije proteći a da nema veze sa Srbijom i sa njim i da neće srpski narod biti optuživan za pećinski nacionalizam, šovinizam i sve ostalo.

Vučić: Uvek smo na raspolaganju RS

Srbija je danas donirala novi kontigent vakcina „AstraZeneka“ Republici Srspkoj, a predsednik Aleksandar Vučić poručio je da je Srbija za RS uvek na raspolaganju.

„Sve što možemo da učinimo, da pomognemo, učinićemo to“, rekao je Vučić.

Vučić: U Srbiji dato više od tri miliona doza vakcine

U Srbiji je dato više od tri miliona doza vakcina – dato je preko 1,8 miliona prve doze i revakcinisano preko 1,2 miliona, saopštio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

„Važno je što možemo da kažemo da ćemo za 15-ak dana imati 1,8 revakcinisanih ljudi, to je važan rezultat“, istakao je Vučić tokom posete „Torlaku“.

Vučić i Dodik “Torlaku“, donacija vakcina za RS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedsedavajući i srpski Predsedništva BiH Milorad Dodik posetili su danas Institut za virusologiju i serume “Torlak“, gde je juče izvršeno punjenje prve serije kontrolnih doza vakcine “Sputnjik V“.

Vučić je tom prilikom uručio vakcine „AstraZeneka“ za Republiku Srpsku, a donaciju od 20.000 doza vakcina preuzeo je predsedsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Vučić danas u institutu Torlak, uručuje i vakcine za RS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće danas Institut za virusologiju i serume „Torlak“ i tom prilikom uručiti vakcine AstraZeneka za Republiku Srpsku.

Donaciju će preuzeti predsedsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, saopštila je pres služba predsednika.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button