Vranje: Gradsko veće prihvatilo zahtev za povećanje cena usluga prevoza putnika u gradsko-prigradskom saobraćaju

Gradsko veće Vranja na poslednjoj sednici koja je održana u sredu prihvatilo je zahtev Autobuskog prevoznika („Kavim Jedinistvo“) za povećanje cena usluga prevoza putnika u gradsko-prigradskom saobraćaju za pet odsto zbog povećanih troškova poslovanja.

Za povlašćene kategorije stanovništva cene će biti umanjene. Za učenike će umanjenje iznositi 50 odsto, za penzionere 10 odsto, dok će pravo na besplatan prevoz ostvariti osobe sa invaliditetom do 60 odsto invalidnosti.

Foto: Kurir/T.S.

Usvojeni su i Nacrt Rešenja o izmeni Rešenja o obrazovanju Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja, Predlog Komisije za dodelu podsticajnih sredstava iz budžeta grada u oblasti poljoprivrede za 2021. godinu, kao i Predlog Rešenja o obrazovanju Organizacionog odbora za obeležavanje 60 godina postojanja i rada Istorijskog arhiva „31. januar“ u Vranju.

Članovi Gradskog veća na 55. sednici usvojili su Informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društva kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje zakon o javnim preduzećima, a čiji je osnivač grad Vranje, za period od 01. januara do 30. juna 2021. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button