Ministar Novica Tončev položio vence na spomenik stradalima u NATO bombardovanju

Sudrulica 24. mart 2021 – Ministar Novica Tončev je povodom 22. godišnjice od Nato bombardovanja položio vence na spomenih stradalima u rodnoj Surdulici. Odajući počast i prisećajući se svih žrtava Nato agresije na Srbiju 1999. ministar Tončev je izjavio:

„Danas obeležavamo, ali se svakoga dana sećamo stravičnog zločina koji je naša zemlja doživela i preživela pre 22 godine, a koji je odneo nekoliko hiljada života. Nemilosrdna akcija Nato alijanse razorila je srpske gradove i sela, uništila puteve, fabrike, mostove i pruge. Za 78 dana bombardovanja stradala je infrastruktura Srbije, spaljena su energetska postrojenja, ali i bolnice, domovi zdravlja, vrtići, škole i spomenici kulture. Surdulica je tokom Nato agresije podnela najveće ljudske žrtve u odnosu na broj stanovnika sa 34 poginulih ljudi i ogromnu materijalnu štetu.

Bombardovana je osnovna škola, sanatorijum za tuberkulozne bolesnike, starački dom, dva paviljona u centru za izbeglice, vodovod, stambene zgrade,privatne kuće… Nikada ne smemo da zaboravimo stradanje, i nikada ne možemo da oprostimo nevine žrtve. Ono što kao narod i država moramo i možemo jeste da budemo još bolji i odlučniji da pokažemo da znamo da volimo i čuvamo našu Srbiju, da je gradimo, da je obrazujemo da je unapređujemo svaki dan. Srbija je ponosna zemlja koja svoje teško nasleđe iz prošlosti danas pretvara u prednost za budućnost“ – ministar Novica Tončev .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button