Krkobabić: Konkurs za zadruge krajem marta

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je da će konkurs za dodelu pomoći zadrugama biti raspisan krajem marta.

novostiplus.info

„Novi program pomoći zadrugama biće objavljen krajem marta, pola milijarde dinara je na raspolaganju za stare i novoformirane zadruge. Zadrugari spremajte se“, poručio je ministar.

„Pograma podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapredjenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga na čitavoj teritoriji Srbije“ je prvi u nizu programa koje će Ministarstvo za brigu o selu sprovoditi u toku 2021. godine. Predvidjeno je da novoformirane zemljoradničke i poljoprivredne zadruge dobiju maksimalano do 7,5 miliona dinara po jednoj zadruzi, a ranije osnovane do 15 miliona dinara.

Novina programa su zemljoradničke ili poljoprivredne zadruge čija je registrovana delatnost bavljenje seoskim turizmom, zatim proizvodnja predmeta ili obavljanje starih i umetničkih zanata, odnosno poslova domaće radinosti, kao i zadruge čiji su osnivači pripadnici osetljivih društvenih grupa, a bave se tim delatnostima.
Za te tri vrste zadruga predvidjena je pomoć u iznosu do 7,5 miliona dinara.

IZVOR: BETA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button