Državni zvaničnici čestitali Uskrs

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je Uskrs Patrijarhu Porfiriju i vernicima koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru.

Foto Tanjug / D.Kujundžić

„Proslavite ovaj veliki hrišćanski praznik u miru, blagostanju i sreći, u krugu svoje porodice. Važno je da zajedništvom, slogom i strpljenjem prebrodimo izazove koji su pred nama. Uz najbolje želje čestitam vam Vaskrs. Hristos vaskrse“, napisao je Ružić.

Mirović čestitao Vaskrs

NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je predstojeći Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i svim vernicima koji ovaj najveći hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru.

„U ime Pokrajinske vlade i u svoje lično ime, Vama i svim vernicima, sa osećanjem duboke smirenosti i udivljenosti pred tajanstvenim činom vaskrsenja Bogočoveka Hrista, želim srećan Praznik nad praznicima“, naveo je Morović.

Pastor čestitao Uskrs sveštenstvu i građanima

NOVI SAD – Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor uputio je danas čestitku sveštenstvu i građanima koji Uskrs proslavljaju po julijanskom kalendaru.

„Neka najveći hrišćanski praznik osvetli srca dobrotom, verom u pobedu i snagu života, ljubavlju i snagom. Želim vam da uskršnje praznike provedete u dobrom zdravlju i blagostanju, da čuvate sebe i svoje najmilije“, poručio je Pastor.

Roganović čestitao Uskrs patrijarhu i vernicima

BEOGRAD – Direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Vladimir Roganović čestitao je patrijarhu Porfiriju, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu, kulturnim i obrazovnim ustanovama i svim vernicima najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

„Neka nas Gospodnje reči Mironosnicama ,,Ne bojte se!“, podstaknu da hrabro svedočeći svoju veru pravoslavnu i srpsku tradiciju, smelo radimo na dobrobit Republike Srbije i Srpske Pravoslavne Crkve, čuvajući naše državne i nacionalne interese“, poručio je Roganović, saopštilo je Ministarstvo pravde.

(tanjug)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button