Državni zvaničnici čestitali Ramazanski bajram

Petković čestitao Bajram: Poruke mira i zajedništva

BEOGRAD – Direktor Kancelarije za Kosvo i Metohiju Petar Petković čestitao je danas starešinstvu i svim građanima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u ostalim delovima Srbije veliki verski praznik Ramazanski bajram.

Foto Tanjug/ Milica P.

„Poruke mira, razumevanja i sloge neka budu vodilje tokom bajramskih dana. Ovo je prilika da sa ponosom istaknemo da su međuverski i međuetnički sklad, vrednosti koja naša zajednička država baštini kroz istoriju“, poručio je Petković.

Milićević čestitao Ramazanski bajram

Prdsednika poslaničke grupe SPS Ðorđe Milićević čestita je danas Ramazanski bajram, ističući da je Srbija društvo u kome su solidarnost, međusobno razumevanje, poštovanje različitosti i poverenje jednih prema drugima osnovni demokratski postulati, a oni su temelj svakog demokratski uređenog društva.

„Ljudske, verske i građanske slobode garantovane su našim Ustavom i ponosni smo na te tekovine. Veliki praznici nas uvek podsete na te temeljne vrednosti – da uvek budemo prijatelji jedni drugima, da budemo solidarni i humani, jer jedino tako svi zajedno možemo da naše društvo učinimo boljim“, naveo je Milićević u izjavi za javnost.

Radojičić čestitao Ramazanski bajram

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić uputio je danas čestitku povodom Ramazanskog bajrama reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, muftiji beogradskom Mustafi Jusufspahiću i svim članovima Islamske zajednice u Beogradu i celoj Srbiji.

„Srdačno vam čestitam prvi dan Bajrama i završetak svetog muslimanskog meseca posta Ramazana u 1442. hidžeretskoj godini. Želim vam da ovaj najveći islamski praznik provedete na tradicionalan način, uz vekovne običaje koji nas podsećaju na važnost porodice, uzajamne ljubavi i zajedništva“, naveo je Radojičić.

Zaštitnik čestitao Bajram: Za toleranciju i solidarnost

Zaštitnik Građana Zoran Pašalić danas je svim građanima Srbije islamske veroispovesti čestitao Ramazanski bajram uz želju da ga proslave u zdravlju i radosti sa svojim porodicama, komšijama i prijateljima.

„U izazovnim vremenima u kojima živimo podrška, tolerancija i solidarnost su najvažnije vrednosti koje treba negovati, a međusobno uvažavanje i poštovanje smernice koje treba slediti“, poručio je Pašalić u čestitki.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button