Brnabić: Nadam se da će 2021 biti uspešnija za ceo region

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se nada da će 2021. godina biti uspešnija Srbiji, ali i regionu Zapadnog Balkana kada se radi o evrointegracijama.

Izvor: EPA-EFE (Vaios Chasialis)

Ona je nakon večere koju je u utorak za lidere Zapadnog Balkana oranizovao šef evropske diplomatje Žozep Borelj rekla da smatra da je ta večera bila korisna jer su je organizovali ljudi koji se „zaista trude da guraju agendu proširenja“.

Brnabić: Pričalo se i o non-pejperima, sa Kurtijem ni reč

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u Briselu da je atmosfera na večeri lidera regiona sa zvaničnicima EU atmosfera bila korektna i da nije bilo provokacija, zbog, kako je rekla, domaćina, ali je dodala da sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem nije imala direktan razgovor.

„U direktnom razgovoru nismo razmenili nijednu rečenicu, ali smo učestvovali zajednički i atmosfera je bila korektna, nije bilo provokacija“, rekla je Brnabić.

Na večeri, svi se trudili da fokus bude na budućnosti regiona

Fokusirali smo se na budućnost i ono što možemo da uradimo da građani žive bolje, rezimirala je premijerka Ana Brnabić večeru koju je u utorak za lidere Zapadnog Balkana oranizovao šef evropske diplomatje Žozep Borelj.

„Bila je prvo zategnuta atmosfera, posle mnogo bolja. Trajalo je duže nego što je bilo predviđeno. Uvek je dobro kada razgovaramo, kada imamo dijalog. Razgovarali smo o važnim političkim i ekonomskim piatnjima. Trudili smo se svi da se fokusiramo na budućnost i šta je to što možemo da uradimo za građane u regionu da žive bolje“, objasnila je Brnabić u izjavi novinarima.

(Tanjug)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button