Zloglasni Klark pomaže Prištini da napravi vojsku?

Čovek koji je vodio akciju bombardovanja SRJ 1999. dolazi u posetu kosovskim zvaničnicima

Vesli Klark, penzionisani američki general koji je svojevremeno komandovao NATO bombardovanjem Srbije, stiže na Kosovo! Cilj posete je, navode iz Prištine, pomoć u vezi s radom Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS), a poznavaoci prilika ocenjuju za Kurir da je krajnja namera – formiranje Vojske Kosova!

Foto: Youtube Printscreen

Posetu Klarka potvrdio je ministar odbrane Kosova Armend Mehaj, koji ga je i pozvao. Kako je objasnio, putem video poziva je razgovarao sa Klarkom koji je rado prihvatio poziv da poseti Kosovo i Metohiju, kao i da „svojim savetima podrži realizaciju strateških i operativnih ciljeva Ministarstva odbrane i Kosovskih bezbednosnih snaga“. Mehaj je na Fejsbuku napisao da je sa Klarkom, koji je vodio NATO operacije agresije na SRJ 1999. godine, razgovarao oko sat vremena, i da je to „velika čast i privilegija“, te dodao da je Klark poziv da poseti ministarstvo i KBS „sa zadovoljstvom prihvatio“, a da će poseta uskoro biti realizovana.

Komandant odbrane Košara, pukovnik u penziji Ljubinko Đurković za Kurir kaže da ovu Klarkovu posetu Kosovu vidi kao njegov povratak na mesto zločina.

– Verujem da želi da minimizira zločin iz 1999. godine, kada su protivpravno bombardovali SR Jugoslaviju. Takođe, NATO pakt je tada poražen i na Košarama i na Kosovu i Metohiji, ali i dalje verovatno želi da svetskom javnom mnjenju da do znanja da su ipak postigli neki cilj, a to je potencijalno stvaranje vojske Kosova – smatra Đurković.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button