Vulin: Istraga o krivičnim delima Belivukove grupe dobro napreduje

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandra Vulin izjavio je za Radio Beograd 1 da istraga o krivičnim delima grupe Belivuk-Miljković dobro napreduje.

Foto Tanjug/ S. Radovanović

Ministar Aleksandar Vulin podseća da su svi uhapšeni u pritvoru i kaže da je u međuvremenu uhapšen još jedan broj lica koja su povezana sa klanom Belivuk-Miljković i njima je određen pritvor.

„Naše pravosuđe je veoma ozbiljno u poštovanju slova zakona i kada određuje i produžava pritvor onda imate veoma siguran i čvrst slučaj. Istraga veoma dobro napreduje, otkrivamo nova krivična dela, rasvetljavamo neka krivična dela za koja nismo znali ko su počinioci i, naravno, sve će to biti vrlo brzo pred javnosti“, kaže Vulin.
Ističe da svako novo saznanje usmerava i podstiče policiju da da istražuje i sve ostale pravce i mesta gde eventualno mogu biti izvršenja određenih krivičnih dela.

„Ono zbog čega smo uhapsili Belivuka i Miljkovića i njihove saradnike je, što se policije tiče, apsolutno dokazano. Gotovo svakog dana imate hapšenja koja su povezana sa ovim klanom. Neko je za njih radio, neko je dilovao drogu, nego je bio logističar, neko je krio drogu, neko je za njih nabavljao oružje, municiju neko je obezbeđivao stanove gde su sakrivali svoje ubice, dakle, puno je stvari zbog kojih sada nalazimo određene ljude i možemo da ih procesuiramo“, navodi Vulin.

Ističe da je jedan deo istrage uvek usmeren i na one koji su pomagali kriminalcima, a deo su državnog aparata.
„Svako novo saznanje se istražuje i nijedno neće biti ostavljeno sa strane. Nema zaštićenih“, naglašava Vulin.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button