U Višem javnom tužilaštvu saslušan Miroslav Mika Aleksić

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ponovo je saslušan vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić (68), povodom proširenja krivične prijave koju je protiv njega podnela policija.

rs.sputniknews.com

Nakon saslušanja, tužilaštvo je protiv njega proširilo istragu na nova krivična dela i nove oštećene.
Njegov advokat Zoran Jakovljević potvrdio je da je Aleksić ispitan, ali nije želeo da iznosi druge detalje, napominjući da tu „nema ničeg spektakulrnog“.

Prvom naredbom o sproviđenju istrage, Aleksić se tereti za ukupno 15 krivičnih dela, osam silovanja i sedam dela polno uznemiravanje, izvršenih od 2008. do 2020. godine na štetu šest oštećenih, od kojih je jedna bila maloletna, a prema ostalim ostećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Odlukom sudije za prethodni postupak određen mu je pritvor da ne bi uticao na svedoke i oštećene, da ne ponovi krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.
Aleksić je na prvom saslušanju u januaru u Višem javnom tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao šest učenica glume u toj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button