ROĐAKA UBIJENOG ĐOKIĆA: Niko od Džonića nije došao da nam se izvini, a sada nema ni potrebe

Roditelji i supruga vatrogasca u penziji, osumnjičenog za smrt brata od tetke, snaje i bratanice, u širokom luku zaobilaze kuću porodice žrtava

Porodica Gorana Džonića (54), vatrogasca u penziji iz Moravca, koji je osumnjičen da je u noći između 26. i 27. septembra ubio i spalio svoje rođake Gorana (57), Gordanu (56) i Lidiju Đokić (25), prekinula je svaki kontakt s porodicom žrtava, a čak više i ne prolaze Moravskom ulicom, u kojoj stanuju majka i snaja Gorana Đokića.

Naši sagovornici kažu da nakon hapšenja Gorana Džonića i njegovih sinova Milana i Stefana ostali članovi njihove porodice ni jednim jedinim gestom nisu izrazili želju da stupe u kontakt s familijom Đokića, iako su do Goranovog hapšenja ove dve porodice bile u izuzetno bliskim odnosima.

goran, lidija i gordana đokić brutalno su ubijeni
goran, lidija i gordana đokić brutalno su ubijenifoto: Privatna Arhiva

Okreću glavu

– Svi Džonići, uključujući i samog Gorana, kao i njegove roditelje, suprugu i sinove, bili su na sahrani Đokića i Goranovoj majci i drugoj rodbini izjavili su saučešće. Međutim, otkako je Goran uhapšen, Džonići okreću glavu od Đokića. Nisu dolazili kod Goranove majke, koja im je u komšiluku, nisu ni pokušali da daju neko objašnjenje ili neku vrstu izvinjenja, da pokažu kajanje, ma ništa! – pričaju žitelji Moravca upoznati sa slučajem.

– Kuća Džonića je u ulici koja seče Moravsku ulicu, u kojoj živi baka Stojanka, Đokićeva majka. Džonići praktično moraju da prođu pored kuće majke Gorana Đokića gde god da krenu. Ali oni to više ne čine, već Stojankinu kuću zaobilaze u širokom luku. Moguće da ih je sramota.

tužna porodica đokić
tužna porodica đokićfoto: Kurir.rs/M.S.

Naši sagovornici kažu da su se ove dve porodice družile do kraja septembra, kao i da je Džonićeva majka dolazila kod Đokićeve majke kući.

– Žalila se na sina Gorana da joj je često traži novac. Ove dve majke, koje se znaju više decenija, više se ne posećuju, jer se zlo nadvilo nad obe kuće – kaže izvor Kurira iz Moravca.

U teškom stanju

I Verica Đokić, snaja ubijenog vlasnika menjačnice Gorana Đokića, potvrđuje da ne viđa Džoniće.

– Ne viđam ih da prolaze ovuda. Nekad vidim da kola njihova prođu, ali toliko. Pa kakav bi to susret bio… Posle hapšenja niko od njih nije došao da nam se obrati, izvini na bilo koji način, a sada nema ni potrebe. Ranije je Džonićeva majka dolazila kod moje svekrve Stojanke. Sada preživljavamo nešto što nismo ni sanjali – priča nam Verica, koja kaže da je baka Stojanka u teškom stanju.

Petorica u pritvoru

Uperio prst u sinove i komšije

Aleksinac, Moravac, porodica Đokić, porodica Džonić, tragedija, Stefan Džonić, Milan Džonić, Goran Džonić, Džonići, Đokići, Braća Milošević
foto: Printscreen/Facebook, Kurir.rs/M.S.

Goran Džonić uhapšen je 21. oktobra zbog sumnje da je ubio brata od tetke Gorana Đokića i njegovu porodicu. Lisice su potom stavljene i Džonićevim sinovima, ali i braći Kostadinu i Aleksandru Miloševiću iz Moravca, koje je Džonić označio kao svoje saučesnike.

– Goran tvrdi da je Đokiće lično ubio jedan od braće Milošević, a da je on morao da im pomaže – podseća izvor i dodaje da je istraga pri kraju, te da je bivši vatrogasac prebačen u Beograd u Specijalnu zatvorsku bolnicu na psihijatrijsko veštačenje.

Šokantan grafit

„Pravda za Džoniće“

Na ulazu u Moravsku ulicu, gde se nalazi roditeljska kuća ubijenog Gorana Đokića, tri dana posle hapšenja Gorana Džonića osvanuo je skandalozan grafit ispisan crvenim sprejom na asfaltu: „Pravda za porodicu Džonić“.

Đokići, porodica Đokić, Aleksinac
foto: Kurir.rs/M.S.

Meštani sela tada su rekli da su vrlo uznemireni ovim natpisom, opisujući ga kao neprimerenim.

– Onaj ko je ovo napisao uopšte nije pomislio kako je baka Stojanki, koja je ostala bez svojih najmilijih. Pa još i crvenom bojom napisano, kao krv. Sramota i užas – rekli su ranije meštani.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button