Režiser do detalja govorio o napadu Dragana Bjelogrlića u Nišu

Režiser Predrag Gaga Antonijević (62), koga je 23. avgusta u niškom hotelu „Ambasador“ oko 4 časa posle ponoći napao glumac Dragan Bjelogrlić (57), dao je danas iskaz u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu o ovom incidentu.

Očekuje se da u narednom period budu saslušana još pet svedoka, koji su bili očevici događaja.

Foto: Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva

Antonijević je u ponedaljak oko podneva u pratnji advokata došao u niško tužilaštvo gde je skoro dva i po sata davao iskaz o okonostima koje su prethodile pre i posle napada Bjelogrlića na njega. Malo pre 15 sati Antonijević je izašao zgrade Suda u Nišu, ali nije želeo da govori o detaljima koje je izneo zameniku Osnovnog Javnog Tužilaštva u Nišu, niti da odgovara na pitanja novinara.

Njegov advokat, kratko je novinarima odgovorio da je Antonijević “govorio samo istinu, samo istinu“.

Iz Osnovnog Javnog Tužilaštva u Nišu potvrdili su da je Antonijević detaljno ispitan i dodali da se ispituju sve okolnosti koje bi mogle da rasvetle ovaj događaj koji je svakako obeležio niške Filmske susrete u avgustu.

Podsećanja radi, nakon napada na Antonijevića Bjelogrliću je bilo određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je počinio nasilničko ponašanje, a sutradan je iz KP zavoda u Nišu gde je prenoćio, priveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Nakon saslušanja na kojem je, kako je saopšteno, priznao da je nasrnuo na režisera i izrazio kajanje zbog toga, OJT je ukinulo meru zadržavanja i Bjelogrlić je pušten da se brani sa slobode, uz napomenu da se pretkrivični postupak protiv njega nastavlja.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button