Oglasilo se tužilaštvo o slučaju Palma

Više javno tužilaštvo u Kraljevu utvrdilo je da za sada nema osnova sumnje i dokaza za pokretanje krivičnog postupka, zbog navodnog podvođenja žena u Jagodini, za koje je u aprilu čelnike tog grada javno optužila predsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić

Foto: Damir Dervišagić

U saopštenju ovog tužilaštva precizira se da u predmetu formiranom povodom navoda Tepićeve na konferenciji za novinare od 19. aprila – da su u prethodnom periodu više ženskih osoba bile žrtve podvođenja od strane službenih lica Gradske uprave JagodinTi građani su negirali da imaju bilo kakva saznanja i bilo kakvu vezu sa tim događajem, napominje tužilaštvo.a i da su pojedini političari iz Jagodine i Beograda koristili seksualne usluge tih žena, nakon izvršenih provera preko MUP-a, za sada nema mesta pokretanju krivičnog postupka povodom tih događaja, odnosno da za sada nema dokaza na osnovu kojih bi se pokrenuo postupak. U tom smislu sačinjena je odgovarajuća javnotužilačka odluka, napominje se u saopštenju. Tužilaštvo podseća da su u toku provera, prikupljena obaveštenja od 30 građana na koje je Tepić ukazala u svojim izjavama datim u tužilaštvu i pred organima gonjenja, a za koje se smatralo da imaju neposredna saznanja o krivičnom delu i učiniocima ili da su koristili seksualne usluge navedenih ženskih osoba, odnosno da su učestvovala u njihovom podvođenju.

Ti građani su negirali da imaju bilo kakva saznanja i bilo kakvu vezu sa tim događajem, napominje tužilaštvo.

„S ozbirom na navedeno ovo tužilaštvo prilikom prikupljanja potrebnih obaveštenja nije utvrdilo postojanje osnova sumnje i dokaze za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica, za bilo koje krivično, za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti ili na osnovu čega bi preduzelo druge dokazne radnje“, napominje se u saopštenju. Takođe se ukazuje da ova odluka nema svojstvo presuđenne stvari i da svaki građanin, uključujući lica koja su eventualno žrtve podvođenja u Jagodini, mogu podneti javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv određenih lica, za određeno krivično, delo uz navođenje dokaza koji su im poznati, a vezani za konkretni krivično pravni događaj. Više javno tužilaštvo u Kraljevu preuzelo je slučaj Tepić – Marković od Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, po odluci Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu. Ovu odluku Apelaciono tužilaštvo je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, koje je formiralo ovaj predmet na osnovu medijskih izveštaja a potom naložilo policiji da prikupi sva potrebna obaveštenja radi donošenja javno-tužilačke odluke.

Povodom odluke Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu saopšenjem se oglasio i Dragan Marković Palma:

“ Političko smeće, siledžije lažovi, prevaranti, kriminalci pokušali su da svojim lažima da linčuju ne samo mene, već i Jedinstvenu Srbiju, Jagodinu, moje koalicione partnere, i izblate čitavu Srbiju.

Od početka je bilo jasno da bezočno lažu. Samo slep i gluv je mogao da ne vidi činjenice i istinu, jer naravno da ništa od onoga što su lagali nije se desilo. Sada se vidi zašto su izbegavali moj poziv na poligraf i i da biraju televiziju za TV duel.

Ja moram da postavim pitanje Branislavu Radosavljeviću, lažnom svedoku, kriminalcu i funkcioneru Đilasove stranke.

Šta ćemo sada Branislave, ovo što si uradio nije bila obična krađa automobila. Pokušao si da ukradeš život svojim lažima ne samo meni, pokušao si da ukradeš život svim članovima Jedinstvene Srbije, mojim jagodincima, pokušao si svojim lažima da ukradeš život građanima Srbije. Šta kažeš Branislave kolika zakonska kazna je dovoljna za ovo što si uradio.

Moram da postavim pitanje i Mariniki Tepić radnici zaposlenoj u kompaniji Dragana Đilasa i glavnom izvršiocu ove najprljavije političke kampanje.

Kolika je plata koju dobijaš od Dragana Đilasa, siledžije koji je tukao pred decom tasta i ženu a da za to nije krivično odgovarao, koja dovoljna da te ne grize savest što si pod plaštom borbe za prava žena oblatila i obrukala sve žene zaposlene u Javnom sektoru u Jagodini, što si pokušala lažima da staviš večiti žig meni, saradnicima, prijateljima. Kolika je plata dovoljna da te ne grize savest što si čitav narod proglasila genocidnim, što izmišljaš, blatiš zemlju koja ti je dala sve a kojoj vraćaš na najgori mogući način. I da li misliš da svojim lažima, izmišljanjem afera, blaćenjem svih ljudi koji ne misle kao tvoj gazda Dragan Đilas, možeš biti iznad zakona, iznad naroda koji te je prezreo, i iznad države koju tako zdušno blatiš gde stigneš. Odmah da ti kažem da nisi i da ću te goniti na sudu do kraja i da nema toliko velike plate koju ti Đilas daje koja će pokriti sve laži, zlobu i bruku koju si nanela ne meni nego i Srbiji i njenim građanima.

Postavljam pitanje i Sandi Rašković Ivić da li Hipokratova zakletva koju je dala joj daje za pravo da se kao psihijatar bavi psihičkim inženjeringom nacije, igrajući se sa najtananijim emocijama građana tako što laže čim otvori usta. Jer to što je lagala o meni jeste upravo poigravanje sa najtananijim emocijama građana Srbije. Jer svi smo mi roditelji i svi smo osetljivi na pitanje dece, slabijeg pola. Nisi pogazila samo Hipokratovu zakletvu već i zakletvu datu državi Srbiji da ćeš kao diplomata štititi interese svoje zemlje. A napravila si diplomatski skandal uvukavši u svoje laži i ambasadu Italije i bivšeg počasnog konzula Srbije u Italiji, gospodina Veraldija koji su morali da demantuju tvoje opake laži. E pa gospođo Ivić narod sve vidi i sve zna a siguran sam da se i tvoj pokojni otac u grobu prevrće zbog tvojih nedela.

I na kraju pitam Dragana Đilasa, da li su ti lako stečene pare toliko svete da ti ništa drugo u životu nije sveto. Nije ti sveta ni porodica koju si ostavio i kasnije tukao, nije ti sveta država u kojoj si sve zaradio pa je sada pljuješ kada više ne možeš da je muzeš, nisu ti sveti ni građani, koje prezireš zato što te neće, pa si spreman da pogaziš svaku njihovu volju. Svete su ti samo pare. Kako možeš mirno da spavaš nakon svih ovih laži kojima si ti direktno dirigovao.

I neću se danas više baviti ovim lopovima, kriminalcima, lažovima, prevarantima i nasilnicima jer radim nešto lepo za građane Srbije, dovodim 1000 poljoprivrednih proizvođača iz 35 gradova iz cele Srbije u Paraliju na 5 dana. A kada se vratim u Srbiju držaću u Beogradu konferenciju za novinare na kojoj ću izneti celu istinu o lažima i namerama ovog političkog smeća“.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button