Određen pritvor očuhu koji je detetu polomio ruke i noge!

Jedanaestomesečni dečak S. R., primljen je u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj ulici u Beogradu zbog brojnih preloma, a zbog sumnje da mu je naneo povrede priveden je njegov očuh Rešid B. (29), kojem je odlukom Prvog osnovnog suda određen pritvor do 30 dana.

Prvo tužilaštvo je protiv njega pokrenulo istragu zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici nad detetom.

Prema krivičnoj prijavi, mališan je povrede zadobio u četvrtak, i to najverovatnije između 18 i 22 sata. U tom periodu, kako se sumnja, on je bio sam sa očuhom u kući na Karaburmi, dok je njegova majka Sandra M. (20) bila kod sestre svog nevenčanog supruga. Tvrdi se da je osumnjičeni detetu povrede naneo dok je ono ležalo.

Istraga treba da utvrdi šta se tačno događalo u kritično vreme, jer je dečak, prema informacijama koje smo dobili, u bolnicu doveden u petak oko 13 sati. Mališan je, kako je majka opisala u policiji, kada se vratila kući oko 22 sata, ležao u očuhovom naručju, koji ga je ljuljuškao jer je plakao. Primetila je da ima podlive po licu, krvi po ustima i garderobi. Sutradan, tek na insistiranje Beđetove sestre, dete je odvedeno kod doktora. Lekari su konstatovali prelom leve nadlaktice, prelome i desne i leve ramene kosti, kao i prelome leve butne kosti i obe potkolenice. Pored ovoga, konstatovano je i da mališan ima starije povrede, koje verovatno datiraju od septembra.

Karaburma, očuh, pretučena beba, beba
foto: Ana Paunković

Na saslušanju u Tužilaštvu osumnjičeni je negirao delo koje mu se stavlja na teret. Tvrdio je da ga nikada nije udario i da ga je te večeri samo ljuljao jer je plakao, i da mu je dao cuclu. Nije mogao da kaže odakle povrede i krv po detetu, koju nije video dok se njegova majka nije vratila i upalila svetlo. Navodno je kazao da je bio na poslu i da je njegov pastorak ceo dan proveo sa majkom.

U zavisnosti od težine posledica povreda kod deteta, biće poznato da li ovde ima elemenata krivičnog dela ubistvo u pokušaju. U tom slučaju, predmet bi bio prosleđen u nadležnost Višeg javnog tužilaštva.

Vrata kuće u kojoj žive Beđet i njegova nevenčana supruga u ponedeljak su bila zaključana. Komšije koje smo zatekli ne mogu da veruju da je nešto tako strašno moglo da se dogodi.

– Koliko znam, Beđet nekoliko meseci živi sa Sandrom, a do sada nismo čuli da su se svađali – ističe prvi komšija. – Oni nisu imali zajedničke dece, već ona ima troje iz prvog braka. Beđet je bolestan dugo, ima epilepsiju, ali je obavljao razne poslove. Dan pre je bio u Urgentnom centru, jer mu se stanje pogoršalo. Ne znam šta da kažem, zaista je strašno ovo što se dogodilo. U našem naselju ranije nije bilo problema, a sada ovo da se desi. Samo da dete bude dobro.

Karaburma, očuh, pretučena beba, beba, nasilje u porodici
foto: Ana Paunković

Osumnjičeni Beđet, koji je zaposlen u GSP Beograd i povremeno radi na građevini, naveo je da se sa Sandrom, koja je živela u Kovinu, upoznao preko „Fejsbuka“ i da su ubrzo počeli da žive zajedno. Mališan je prvo bio kod oca, ali ga je zatim majka dovela kod nje. U ovaj slučaj je uključen i nadležni Centar za socijalni rad.

Kako je za „Novosti“ rekla sestra osumnjičenog, Sadeta, njen brat nije kriv.

– On nije tukao tog mališana – ističe ona. – Došao je tog dana iz noćne smene i legao da spava, a kada se probudio video je dete koje je malaksalo. Pitao je odmah Sandru šta je sa njim, a ona mu je odgovorila da ne zna. Potom je uzeo dete i brzo ga odveo u bolnicu. Posle toga je uhapšen, a tvrdim da nije ništa kriv. Nikada se nije ponašao nasilno ni prema kome.

Izvor: Kurir.rs/Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button