Novi obrt u slučaju kobne tuče na rodjendanu u Aleksincu

Nacionalni centar za kriminalističku forenziku MUP Srbije je veštačenjem snimaka tuče iz aleksinačkog restorana „Oaza“ potvrdio da je Aleksa Stojmenović (25) pao posle udarca u vrat, koji mu je zadao jedan od gostiju, ali da do kontakta između njega i Ognjena P. (18), osumnjičenog za smrt ovog mladog fudbalera, zapravo nije ni došlo.

U istom nalazu se navodi da je Ognjen P., koji je već 107 dana u pritvoru, zamahnuo desnom rukom prema Stojmenoviću, ali da do kontakta nije došlo. Nakon udarca predmetom, najverovatnije flašom zelene boje, Aleksa je posrnuo i pao. Po položaju tela osobe koja stoji iza njega sa leve strane utvrđeno je da mu je ona zadala udarac u vrat. Gost, koji je flašu držao desnom rukom udario je Aleksu u vrat sa leve strane, ispod potiljka – navodi se u zaključku veštaka.

Porodica Ognjena P. od samog privođenja njihovog sina tvrdi da se istina prikriva i da je Ognjen nevin. Oni su tražili da on bude pušten iz pritvora, tvrdeći da su na snimcima uočili da jedan gost iza žardinjere uzima pivsku flašu, kojom je Aleksa udaren, i krišom je daje drugom gostu da je skloni, prenele su Novosti.rs.

– Tražili smo od zamenice višeg javnog tužioca u Nišu da detaljno pregleda ove snimke, koje je dobila na početku istrage, kao i da za Ognjena predloži ukidanje pritvora, ali je ona to uporno odbijala da učini. Na jednom snimku se vidi kako domaćin slavlja i Miljana Stanković, koja je stajala tik pored Alekse kada je udaren, stoje pored policajca dok piše izveštaj. Tražili smo da ona bude saslušana kao ključni svedok, ali je tužilaštvo to ignorisalo, dok je Viši sud u Nišu bez dokaza našem sinu produžavao pritvor – kaže Danijela, majka osumnjičenog Ognjena

Ipak, najnoviji nalaz veštaka forenzičke struke uliva im nadu da će njihov sin uskoro biti pušten iz pritvora.

Naši advokati su ponovo podneli zahtev za ukidanje pritvora i Višem i Apelacionom sudu u Nišu, čim su dobili mišljenje Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku. Međutim, Tužilaštvo je, prema našim saznanjima, zatražilo dodatno mišljenje na ovaj nalaz, tako da se sada čeka taj odgovor, a za to vreme, moj sin umesto da 1. septembra kao sva deca krene u školu, on već 107 dana leži nevin u pritvoru – kaže Danijela.

Iz Tužilaštva nisu odgovorili hoće li forenzički nalaz, koji je osvanuo i u medijima, uticati na dalji tok istrage, kao i da li će se Ognjen u nastavku postupka braniti sa slobode.

Aleksa Stojmenović je preminuo u niškoj bolnici od udarca zadobijenog u tuči 16. maja ove godine, na rođendanskoj proslavi u restoranu. On je pao, izgubio svest i posle nekoliko sati je podlegao povredama. Nakon tragedije uhapšen je Ognjen Petković zbog sumnje da je mladiću zadao kobni udarac u vrat.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button