Novi detalji požara u kovid bolnici u Tetovu: Raste broj žrtava, najavljena istraga

Najmanje 15 osoba stradalo je u požaru koji je noćas zahvatio improvizovanu kovid bolnicu u centru Tetova.

Portal Telma navodi da je pokrenuta istraga požara koji je gasilo sedam vatrogasnih vozila sa 30 policajaca.

Vatra je uništila sve pred sobom, čak i metalne cevi za vodovod, kao i jedno vozilo udaljeno nekoliko metara od bolnice. Na licu mesta je bio i ministar zdravlja Makedonije Venko Filipče koji je izrazio saučešće porodicama žrtava.

„Ovo je veoma tužan dan“, rekao je Filipče i dodao da je nekoliko pacijenata hitno prebačeno u bolnicu u Skoplju. Filipče je požar opisao kao „strašnu nesreću“, ne navodeći detalje.

Povodom nesreće oglasio se i makedonski premijer Zoran Zaev koji je rekao da je uzrok požara eksplozija i da je u toku istraga. On je konstatovao da je požar ugašen, ali da su sa njim ugašeni i mnogi životi.

Zaev n je na svom Fejsbuku izrazio saučešće porodicama žrtava i poručio da je pokrenuta istraga.

Privremena bolnica je izgrađena nedavno kako bi se u njoj zbrinjavali ljudi sa težim simptomima koronavirusa. Makedonski mediji prenose da su još tokom izgradnje prijavljene neke nepravilnosti.

Kako prenosi makedonski portal Alsat na albanskom jeziku, prijavljene greške navodno su se odnosile na neke infrastrukturne radove, za koje je kompanija koja je izvodila grđevinske radove rekla da će ih ispraviti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button