NIŠLIJA HTEO DA ZAVARA TRAG PODGORIČKIM TABLICAMA A ONDA ISPLIVALO DA IMA I POTERNICU: Koferče s ovom lux robom pravdao astmom?!

ŠPILJANI – Carinici su na prelazu Špiljani u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja 225 kubanskih tompusa, čija je vrednost procenjena na preko milion dinara.

šverc, tompusi
foto: Carina Srbije

Prekršaj je otkriven na ulazu u zemlju kada je za detaljan pregled izdvojen automobil “sitroen“ podrgoričkih registarskih oznaka, saopštila je Carina.

Ispostavilo se da je reč o iznajmljenom vozilu, za čijim je volanom bio državljanin Srbije, koji je carinicima rekao da nema ništa da prijavi.

šverc, tompusi
foto: Carina Srbije

Proverom ličnih dokumenata kroz informacioni sistem koji koristi policija ustanovljeno je da je za vozačem raspisana poternica. Detaljnom kontrolom koja je usledila, u prtljažniku automobila pronađena je putna torba puna kubanskih tompusa “Cohiba Benike“, “Romeo y Julieta“, “Montecristo Habana“ i “Cohibo“.

Pored toga u torbi su pronađena i četiri hjumidora-specijalne kutije posebno konstruisane da obezbede potrebnu vlažnost i uslove za čuvanje cigara.

šverc, tompusi
foto: Carina Srbije

Nišlija (35) je carinicima rekao da je kubanske tompuse kupio u toj zemlji za lične potrebe, jer je astmatičar, pa ga njihovo korišćenje navodno smiruje.

1 / 7 Foto: Carina Srbije

Protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja biti zadržan i automobil, jer vrednost zaplenjenih tompusa prelazi trećinu vrednosti vozila.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button