Niš: Suprotnom trakom preticao kolonu, pa prešao preko pruge kad je nailazio voz!

Niška saobraćajna policija je u redovnoj kontroli tokom vikenda i jutros, zadržala 11 vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola, a njih četvoricu se terete da su kroz grad nasilnički vozli.

Foto: S.U., Ilustracija

„Saobraćajna policija je noćas na području grada zaustavila i alkotestirala pedesetogodišnjeg vozača ‘forda’, koji je krećući se suprotnom trakom zaobišao zaustavljenu kolonu vozila i prošao preko pružnog prelaza iako su polubranici bili spušteni. Za njega je utvrđeno da ima 2,08 promila alkohola u organizmu“, saopštila je policija.

Alkohol je naterao ovog Nišliju (50) da igra „ruski rulet“ s vozom koji je nadolazio na deo oko pružnog prelaza, ali srećom pijani Nišlija je bio brži.

„Policija je jutros, na području grada, alkotestirala pedesetogodišnjeg vozača ‘zastave’ i utvrdila da ima 2,29 promila alkohola u organizmu, kao i četrdesetogodišnjeg vozača ‘škode’ koji je upravljao vozilom sa 2,43 promila. Obojica muškaraca su vozila iako su prethodno imali zabranu upravljanja vozilima B kategorije. Četvorici vozača je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih će, zbog prekršaja nasilnička vožnja, biti podnete prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja“, kažu u policiji.

Takođe, policija je zadržala do 12 sati još sedam vozača koji su upravljali automobilima sa 1,91, 1,62, 1,60, 1,57 1,51, 1,42, i 1,33 promila alkohola u organizmu

U Aleksincu je alkotestiran pedesetpetogodišnji vozača „opela“ koji je upravljao vozilom sa 2,06 promila alkohola u organizmu i koji je, kako se sumnja, izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj niko nije povređen.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button