Leskovčani traže pravdu za deku koji je pucao u provalnika

Nakon što je osamdesetsedmogodišnji M.C. uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju, odnosno pucao u provalnika, Leskovčani su stali u odbranu starca i traže da se promeni zakon kojim će svako moći da zaštiti svoju privatnu svojinu. Oni masovno komentarišu o tome na društvenim mrežama. Još 2017. godine Sindikat zaposlenih policije predlažio je uvođenje Zakona o zaštiti privatne svojine po ugledu na onaj koji postoji u SAD i koji podrazumeva da ako vam neko provali u posed možete da se odbranite a da ne odgovarate.

Foto Tanjug/ Freeimages, ilustracija

– Nema šteta od staroga čoveka,ima uvek nešto da se nauči od njega…čovek branio svoje,šta je trebalo da mu da kafu i rakiju? Da se nadoknadi municija dedi da ima za sledeći put. Kad je država zakazala sa zakonom mora sami ljudi da sprovode zakon…. Svaka čast- samo su neki od komentara građana Leskovca.

Starac je, kako su ranije naveli u leskovačkoj policiji, tokom noći ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja u pravcu tridesetčetvorogodišnjeg muškarca i naneo mu teške telesne povrede opasne po život.

– Povređeni muškarac prevezen je u Opštu bolnicu u Leskovac, a osumnjičeni je držao pištolj u legalnom posedu- navodi se u policijskom saopštenju.

Nakon što je deka uhapšen, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu, određena mu je mera zadržavanja do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Izvor: Direktno.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button