ISKAZ DŽONIĆEVE ŽENE DOVEDEN U SUMNJU: Otkrila da je noću odlazio na jedno mesto i to uvek autom, u noći ubistva joj poslao poruku

Suzana Džonić, supruga Gorana Džonića, osumnjičenog da je ubio tročlanu porodicu Đokić u Moravcu, juče je na saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu na sve načine pokušala da ga odbrani.

Tvrdila je da ni u noći ubistva, 26. septembra, ni narednih dana u njegovom ponašanju nije primetila ništa sumnjivo, te da nije znala da on ima pištolj. Isticala je da o zločinu ne zna ništa, ali da i dalje ne može da veruje da je njen muž ubio brata od tetke Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i bratanicu Lidiju, piše Informer.

Međutim, njen iskaz je doveden u sumnju s obzirom na to da je pre jučerašnjeg saslušanja čak tri puta bila u poseti mužu u pritvoru, pa postoji bojazan da je s Džonićem unapred pripremila odgovore za tužioca. Suzana je kazala da je za nestanak Đokića saznala od prijateljice, a da je sve ostalo saznala iz medija.

Goran Džonić, Goran Đokić, Lidija Đokić, Gordana Đokić, Suzana Džonić
foto: printscreen Facebook Goran Džonić, Kurir, Privatna Arhiva

– Mesec dana pre nestanka Đokića moj muž je uglavnom ležao kod kuće pošto je bio operisao oko, lošeg je zdravstvenog stanja, ima visok pritisak i dijabetičar je. Noću je izlazio samo na pecanje i uvek je išao kolima. Tog 26. septembra bila sam u Aleksincu, a muž mi je poslao poruku da će ići na pecanje i da će se kasno vratiti kući. Ne znam kada je došao kući, mislim da je bilo dva ili tri posle ponoći – kazala je Gordana.

Ona je dodala da se njen muž nije neuobičajeno ponašao ni kada su tela porodice pronađena 2. oktobra u ataru sela Moravac.

– Bila sam tog dana u kući Đokićeve majke Stojanke radi priprema za sahranu, a muž je dolazio i odlazio, ništa nije bilo sumnjivo. Tek 20. oktobra sam saznala da je Goran osumnjičen za ubistvo, i dalje sam u neverici – kazala je žena osumnjičenog, dodajući da njen muž nije imao motiv za ubistvo: – Nismo bili u lošoj finansijskoj situaciji. Goran je uzimao kredite i pozajmljivao novac od rođaka, trebalo je da ga vrati, zato je podigao kredit nedavno. Zarađivao je dobro od popravki jer je veoma umešan majstor – objasnila je Suzana.

Ovo se, međutim, kosi sa Džonićevim ranijim iskazom, jer je naveo da je otišao u inostranstvo da radi i da nije uspeo da zaradi novac da vrati dug, te da je zato morao da refinansira kredit. Rekla je i da ne poznaje braću Jojke i da ih nikad nije videla u životu.

Inače, u tužilaštvu je juče saslušan i Momčilo Aritonović, otac ubijene Gordane Đokić.

– Bio je uplakan… Pridružio se krivičnom gonjenju i kazao da želi da se sazna cela istina oko ubistva – kazao je izvor.

Takođe, saslušan je i Zoran Stojković, kum porodice Đokić, kao i Muamed Totaj, školski drug Đokića i Džonića. Totaj je kazao da nije primetio da je između dvojice Gorana bilo nesuglasica. Saslušan je i Goran Milivojević, koji je kod Đokića u menjačnici menjao novac, ali ni njegov iskaz nije mnogo pomogao u istrazi.

Izvor: Kurir.rs/Informer

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button