Dečaka u Nišu ujeo poskok

Niš — Dečaka C.M. (14) iz Severne Makedonije danas u prepodnevnim časovima ujela je zmija poskok u Jelašničkoj klisuri kod Niša tako da mu se na licu stvorio otok.

 

Ilustracija: EPA/ATTILA KOVACS

 

Hitro se reagovalo tako da su mu lekari dali neophodnu terapiju i sada je dobro. On je policijskim džipom prebačen na Dečiju kliniku gde mu je ukazana pomoć.

„Maloletni pacijent je danas primljen na Dečju kliniku sa povredom od ujeda zmije na licu. On ima otok lica, levog obraza što je sanirano. Primio je antiviperinum i nema komplikacija, dobro je odreagovao“, rekli su u Kliničkom centru u Nišu.

Dečak C.M. je bio deo ekipe iz Severne Makedonije u Jelašničkoj klisuri gde se po šesti put održavala avanturistička trka. To je posebna veština i spoj atletike, snalažljivosti i izdržljivosti koje podrazumeva izvlačenje tereta, puzanje, provlačenje kroz blato i slično.

Dok je dečak četvoronoške učestvovao u jednoj od takmičarskih disciplina, zmija je izašla iz stene i ujela ga je za lice. Roditelji su dobro to prihvatili jer su svesni rizika prirode, a i sami planinari, navode očevici.

Izvor: B92.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button