BRUTALNO PREBIJANJE DECE U LESKOVCU: Počelo suđenje, tužilac zabranio da se iznose detalji!

Slučaj je veoma delikatan i vodi se u interesu mališana, moramo da budemo pažljivi šta plasiramo u javnost, poručili su advokati i majke i oca po okončanju prvog ročišta nakon objavljivanja snimka koji je potresao Srbiju

Zamenik javnog tužioca u Leskovcu naložio je svim stranama u procesu koji je vezan za slučaj nasilja majke nad decom, koji je potresao celu Srbiju, da ne smeju da iznose nikakve detalje sa juče održanog prvog sudskog ročišta u zgradi Osnovnog suda u Leskovcu.

Podsetimo, na snimcima, koje je otac dostavio Kuriru, vidi se kako žena najpre viče na decu, a zatim ih udara i šutira, udara im glavu o glavu, onda gura od sebe, dečak udara glavom o zid i otvorena vrata sobe, a nasilje nad mališanima se tu ne završava. I to, kako tvrdi otac, samo zato što su je probudili. Na drugom snimku, nervozna što ne može da zakopča jaknu dečaku, žena takođe vrišti i udara dete.

Kako je za Kurir kazao advokat oca Andrija Krasić, ovaj slučaj je veoma delikatan i vodi se, pre svega, u interesu dece. Isto su nam rekli i pravni zastupnici optužene majke.

– Moramo da budemo veoma pažljivi šta plasiramo u javnost, tako i vi novinari, pred kojima je velika odgovornost, pre svega u interesu dece. Nadam se da će pravosudni organi, pre svega zamenica tužioca, kasnije sud, odraditi svoj posao po zakonu – kazao je Krasić.

Leskovac, nasilje u porodici, nasilje nad decom
foto: Privatna Arhiva

Kako je dodao, otac dece je dao izjave i u svojstvu oštećenog i osumnjičenog u ovom slučaju. Na pitanje kako je došlo do toga da video-snimci nasilja nad decom budu uopšte objavljeni, otac je kazao:

– Apsolutno tih saznanja nemam. Jedini koji su imali te snimke su policija i Centar za socijalni rad – rekao je on, nakon čega ga je advokat posavetovao da više ne daje izjave i povukao ga u stranu.

Podsetimo, očev punomoćnik istakao je pre dva dana da u slučaju ima dosta nelogičnosti, te da je čudno što su u sudskom sporu spojeni predmeti po njegovoj prijavi, ali i prijavi protiv oca.

– Otac je dobio poziv u svojstvu osumnjičenog, iako je evidentno da je on žrtva, kao i deca – a ne izvršilac bilo kog dela, što će se i dokazati. Mi ćemo tražiti da se što pre obavi neuropsihijatrijsko veštačenje kako majke, tako i dece – rekao je Krasić.

Pravni zastupnik majke, advokat Dragan Mladenović Gandi, tvrdi da snimak nije validan dokaz za tužilaštvo i sud u ovoj fazi postupka:

– Validan dokaz može biti samo validan video-zapis sa video-nadzora koji postoji u objektu, što tužilaštvo treba u toku postupka da utvrdi i da se preko IT stručnjaka izveštači taj video-zapis, da li je on zaista od tog datuma i da li je na njemu osoba koja se tereti za krivično delo nasilja u porodici.

majka, Leskovac, tuče decu
foto: Printscreen

On tvrdi da je sporni video-zapis otac posedovao mesec dana pre nego što je podneta prijava, a nije reagovao u vezi sa činjenicom da je video da njegova supruga, odnosno majka, zlostavlja decu.

Kako smo već pisali, nakon što je 5. novembra uhapšena zbog toga što je tukla svoju decu, protiv Leskovčanke je podneta krivična prijava za nasilje u porodici. Njoj je tada određena i mera zabrane prilaska i kontakta sa suprugom i decom, da bi nakon toga bila ukinuta mera prilaska deci.

Slučaj su Centru za socijalni rad prijavili otac dece i policija.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button