Detalji tragedije kod Prokuplja: Nesrećni Dragan (51) predosetio da će mu se nešto strašno dogoditi, ostavio troje dece

Dragan M. (51) iz Prokuplja nestao je u Rastovničkom jezeru koje se nalazi na kilometar od tog grada. On je na jezeru bio sa devojkom Violetom i bukvalno je pred očima dvadesetak ljudi nestao u vodi. Sve se dogodilo velikom brzinom.

„Ušao je u vodu i pozvao me da uđem sa njim. Nisam htela jer ne znam da plivam. Pokvasio je rukama glavu, ušao u vodu, okrenuo se na leđa, zaplivao i odjednom potonuo“, kaže očajna Violeta.

Prokuplje, Rastovničko jezero
foto: Kurir/B.R.

Nekoliko metara od njih bio je pecaroš, a u jezeru se kupalo više ljudi. Međutim, da nešto nije u redu prvi je primetio Milan I., koji se nalazio na sasvim drugoj strani. On je počeo da viče: „Ljudi, utopi se čovek!“ i dok su to svi shvatili, nesrećnog čoveka više nije bilo na površini.

Nekoliko iskusnih plivača je zatim pokušalo da ga pronađe, došli su vatrogasci i policija, ali kako je ovaj deo jezera dubok, nisu uspeli. Obavešteni su i spasioci iz Niša, ali će oni doći da pretraže jezero tek u ponedeljak ujutru.

Inače, prema navodima prijatelja, nesrećni čovek je bolovao od dijabetesa i u poslednje vreme mu je nivo šećera bio izuzetno visok. Jedan njegov kolega, koji je došao čim je čuo šta se dogodilo, rekao nam je da mu se nedavno žalio da oseća da neće još dugo.

Dragan iz prvog braka ima troje dece.

Ovo veštačko jezero trebalo je po planu, kada je napravljeno pre tridesetak godina, da služi da grad snabdeva industrijskom vodom, a postalo je omiljeno kupalište lokalnog stanovništva. Njegova namena nikada nije sprovedena u delo, a na žalost najmanje deset osoba se za desetak godina udavilo u njemu. Pre petnaestak godina u istom trenutku stradale su četiri osobe, kada su automobilom sletele u jezero.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button