U susret Novoj 2021. godini

Niš je zasijao u susret Novoj 2021. godini. Uže gradsko jezgro je ukrašeno novogodišnjim rekvizitima koji će posebno obradovati najmlađe naše sugrađane.

                         Zbog epidemiološke situacije neće biti večernjih koncerata, ali će biti dnevnih programa na otvorenom prostoru u izvođenju umetnika i stvaralaca koje pripremaju niške ustanove kulture.

                  Prvi novogodišnji ukrasi postavljeni su u Obrenovićevoj ulici, a nastavlja se sa postavljanjem ukrasa u ulici Generala Milojka Lešjanina kao i na centralnom gradskom trgu.

              Na Trgu kralja Milana stigle su i kočije Deda Mraza koje su donacija kompanije Coca Cola gradu. Ostaće tu mesec dana, a najviše su im se obradovala deca. Pored samih kočija je i novogodišnja jelka, takođe donacija ove kompanije.

                 Sledeće nedelje se nastavlja kićenje novogodišnjih kućica koje će se nalaziti na delu Trga pored banke i u delu Starog parka ispred Hotela Park. Tu će biti i kućice koje će postaviti Turistička organizacija Niš.

                ‚‚U skladu sa epidemiološkom situacijom i  preporukama neće biti nikakvih koncerata uoči Nove godine. Biće samo dnevnih događaja i biće sve organizovano u skladu sa odlukama Gradskog štaba za vanredne situacije‚‚- dodaje Anastasov.

               

 Prema njenim rečima i ustanove kulture će dodatno svojim programima uticati na  novogodišnju čaroliju.

                  ‚‚Ustanove kulture u gradu će raditi neku vrstu dnevnog programa od 28.do 31.decembra. Istog dana kao i 1.i 2.januara biće videobim sa  kulturnim sadržajem. Možemo da najavimo koncerte Niškog simfonijskog orkestra, predstave Narodnog i Lutkarskog pozorišta, Dečijeg kulturnog centra kao i programa koji je pripremio Niški kulturni centar. Na ovaj način želimo da ulepšamo građanima preznike ali i da im približimo kulturni sadržaj ustanova kulture u gradu  jer smatram da imamo izuzetno dobre i kvalitetne ustanove koje reprezentuju naš grad‚‚- ističe Anastasov.

                     ‘’Zvezdano nebo’’ će i ove godine ulepšati deo grada kod Kazandžijskog sokačeta, dok će poklon paket i dalje biti u Obrenovićevoj ulici, a vilin konjic na Trgu kralja Milana.

                    Kako god, u godini koju su Nišlije provele pridržavajući se mera za suzbijanje epidemije koronavirusa svakako će im dobro doći novogodišnja atmosfera upotpunjena svetlucavim ukrasima na niškim ulicama. 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button