U niškom Domu zdravlja juče je registrovan 31 pacijent oboleo od kovida 19 od testiranih 207.

Opada broj novoobolelih od kovida 19 širom Srbije. U niškom Domu zdravlja juče je registrovan 31 pacijent oboleo od kovida 19 od testiranih 207.Vakcinacija građana nastavljena i u tržnim centrima.

U kovid ambulantama Doma zdravlja Niš juče se javilo 368 pacijenata.Od ovog broja 100 njih se prvi put javilo sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok je 268 obavilo kontrolni pregled.Od testiranih 207 pacijenata 31 je bio pozitivan. Evidentno je da opada broj novoobolelih od kovida 19 širom Srbije. Uspešno se nastavlja imunizacija. U Srbiji je, prema poslednjim podacima, ukupno dato 3.775.080 doza vakcine, a 1.645.273 građana je primilo obe doze vakcina. U Nišu se vakcinacija obavlja u Domu zdravlja od 8 do 20 sati I u tržnim centrima Roda,Delta planet I Forum.

Očekuje se da će nova sednica Kriznog štaba biti sredinom naredne nedelje.
Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije izjavio je da su sve vakcine protiv koronavirusa apsolutno bezbedne, o čemu svedoči i podatak da je do sada zabeleženo samo 890 neželjenih reakcija, odnosno mnogo manje od jednog procenta datih doza.

Prof. dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba najavio je da će se sledeće nedelje možda razgovarati o prisustvu publike na sportskim terenima u ograničenom broju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button