Trista kontejnera za odlaganje stakla dobio je grad Niš

Trista kontejnera za odlaganje stakla dobio je grad Niš, u okviru projekta ,,Upravljanje staklenom ambalažomza Zapadnom Balkanu“. Cilj postavljanja ovakvih kontejnera je da se na pravilan način odlaže i dalje koristi staklo, kako bi se sačuvala životna sredina. Javno- komunalno preduzeće ,,Mediana“ postaviće ove kontejnere na gradskom i seoskom području.

U okviru međunarodnog projekta ,, Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu” grad Niš dobio je 300 kontejnera za odlaganje stakla. U ovom projektu učestvuje 14 lokalnih samouprava, od kojih je Niš najveći, iz tri zemlje- Srbije, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Prema rečima pomoćnice gradonačelnice Niša, Dušice Davidović, cilj postavljanja ovih kontejnera je zaštita životne sredine, ali I edukacija građana o ekologiji.

Javno- komunalno preduzeće ,,Mediana” postaviće kontejnere na više lokacija kako u gradu tako i na seoskom području. Prema rečima direktora ovog preduzeća, Dragoslava Pavlovića, postavljanjem kontejnera postiže se dvostruka korist- edukacija I zaštita životne sredine, ali I finansijska dobit.

Podsetimo, Nišlije već imaju mogućnost da odlažu staklenu ambalažu u 55 plavih kanti koje su postavljene u gradu. Interesovanje građana je veliko.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button