„Rajan er“ od maja najavljuje nove linije iz Niša

Kompanija „Rajan er“ najavila je da će od 3. jula uvesti novu liniju do Beča, sa aerodroma ”Konstantin Veliki“ u Nišu. Obnavljanje linija iz Niša najavile su i dve inostrane i jedina domaća kompanija.

foto: tanjug

Najveći evropski nisko-tarifni avio prevoznik „Rajan er“, najavio je da će od jula iz Niša do Beča leteti dva puta nedeljno, utorkom i subotom. Irska kompanija najavila je za ovo proleće još dve linije, do Milana i Malte.

I kompanije „Viz er“, „Svis er“ i „Er Srbija“ nadaju se da će epidemijska situacija omogućiti obnavljanje još ukupno pet linija sa niškog aerodroma.

„Jedan talas povećanja broja destinacija desiće se početkom letnjeg reda letenja, dakle od 28. marta, a drugi talas povećanja je najavljen za poslednju nedelju aprila, odnosno prvu nedelju maja meseca“, kaže Mihajlo Zdravković, direktor „Aerodroma Srbije“.

Niški aerodom je 2019. godine imao više od 420.000 putnika. Projekcija za prošlu godinu je bila preko pola miliona putnika, ali je zbog epidemije realizovana tek trećina.

„Mi smo godinu završili sa nepunih 155.000 putnika, što je rezultat kome se niko nije nadao na početku godine i, nažalost, prva dva meseca u 2021. sada već mogu da kažem i mart mesec zaista imaju mali obim saobraćaja“, navodi Dušan Knežević, direktor Aerodroma „Konstantin Veliki“.

„Dobili smo lokacijske uslove za novu terminalnu zgradu, nastavljamo dalje sa projektovanjem i naša očekivanja su da čemo negde u julu početi i sa izgradnjom, ukoliko sve bude kako treba“, dodaje Zdravković.

Sa niškog aerodroma trenutnu lete samo avioni „Er Srbije“ i „Viz Era“, i to do Bazela i Frankfurta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button