Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar posetiće sutra Niš

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar posetiće sutra Niš. On će prisustvovati otkrivanju spomen ploče dr Miodragu Laziću u Urgentnom centru Univerzitetskog kliničkog centra Niš . Poznati srpski hirurg preminuo je 14. Aprila prošle godine od posledica korona virusa.

Foto Tanjug/ T. Drobnjak

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar prisustvovaće sutra otkrivanju spomen ploče dr Miodragu Laziću , koju je podigao Urgentni centar odnosno Univerzitetski klinički centar u Nišu na čelu sa prof. dr Zoranom Perišićem.Miodrag Lazić preminuo je 14. Aprila prošle godine od posledica koronaviorusa a ploča sa njegovim imenom biće otvkrivena na dan njegove smrti.

Zoran Bajić, portparol Udruženja penzionisanih pripadnika vojske i vojnih veterana Srbije potvrdio je da će oko 100 boraca iz Republike Srpske doći 14. aprila u Niš kako bi odali počast dr Lazi.
Smrt dr Lazića potresla je celu Srbiju i Republiku Srpsku, gde je tokom rata od 1992. do 1996 godine spasio nebrojeno mnogo života.

Nišlije su se od dr Laze oprostile 18. aprila 2020. godine aplauzima sa svojih prozora, uz zvuke „Marša na Drinu“, jer je u vreme njegove sahrane na Novom groblju važila zabrana kretanja.
Njegovo pismo, u kojem je naveo da nije želeo da se povuče, uprkos riziku koji su nosile njegove godine i zdravstveno stanje, još jednom su potvrdile veličinu ovog čoveka čije će moralne norme i ljudske kvalitete teško neko nadmašiti u dogledno vreme.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button