Jelena Milošević najbolji student završne godine Medicinskog fakulteta u Nišu

Gradska opština Medijana prvi put dodelila nagradu u znak sećanja na čuvenog ratnog hirurga
Jeleni Milošević priznanje „dr Miodrag Lazić“.

Jeleni Milošević, najboljem studentu završne godine Medicinskog fakulteta u Nišu u školskoj 2020/2021. godini, predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić uručio je po prvi put nagradu “Dr Miodrag Lazić“. Opština je nagradu ustanovila u znak sećanja na čuvenog niškog hirurga, dr Miodraga Lazića, koji je pre više od godinu dana preminuo od posledica izazvanih korona virusom.

-Nagrada se se sastoji od plakete, povelje i novčane nagrade od 100 hiljada dinara. Cilj je očuvanje lika i dela dr Lazića, u isto vreme želja je da damo podsticaj talentovanim mladima ljudima da ostanu u zemlji i budu podrška u svakom pogledu našoj državi – rekao je ovom prilikom Kocić, naglasivši da je politika najveće niške opštine stalna briga o novim generacijama.

Jelenu Milošević, koja je inače iz Vranja, za tek ustanovljeno priznanje predložio je Medicinski fakultet u Nišu. Ovo je kaže tek jedna u nizu nagrada koje je tokom školovanja dobijala, ali je posebna jer nosi ime čuvenog niškog lekara. Kaže da joj učenje predstavlja uživanje, planira da ostane u Nišu i nastavi usavršavanje u struci.

Dodeli nagrade prisustvovala je i ćerka dr Miodraga Lazića, Nina Vujošević. Ona je kazala da je događaj izuzetno emotivan za nju, jer bi njen otac danas slavio rođendan. Dodala je i da bi bio presrećan, da u ovom trenutku zna, da je priznanje sa njegovim imenom pripalo najboljoj studentkinji i da je opština Medijana ustanovila priznanje pod njegovim imenom.

U aprilu prošle godine, u vreme vanrednog stanja, kada je dr Miodrag Lazić preminuo, najveća niška opština odala je počast velikom niškom lekaru intoniranjem Marša na Drinu, što je bila njegova poslednja želja i prikazom njegovog lika na Hramu cara Konstantina i carice Jelene u Svetosavskom parku.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button