Počelo 21. Leskovačko leto / Roštiljijada u Leskovcu krajem avgusta

Ovogodišnje „Leskovačko leto“ 21. po redu, počelo je defileom mažoretkinja kroz Bulevar oslobođenja u Leskovcu, zatim je usledio koncert bleh orkestra Isidora Zećirovića iz Bojnika i za kraj je nastupilo Kulturno-umetničko društvo „Lemind“.

U ime lokalne samouprave Festival je otvorila Marija Rajković koja je istakla da će ovogodišnji Leskovački festival pratiti kvalitetan i bogat kulturno-zabavni program kojim će se pritom i osvežiti letnje večeri koje su pred nama.

foto:jugmedia

„Ovogodišnji festival biće ispunjen programima za decu, zabavnim i sportskim manifestacijama, kulturnim događajima, koncertima, a sve u znaku ozbiljnih nastojanja da se pamte do narednog leta“, poručila je Rajkovićeva i dodala da se nada da će epidemiološka situacija dozvoliti da se održi i Leskovački karneval i Roštiljijada.

Direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić kazao je da su se potrudili da Leskovčanima, ali i posetiocima, naredne dve nedelje učine zanimljivim i da je program dovoljno šarolik da privuče i ukuse onih najprobirljivijih.

foto:jugmedia

„Neizmerne reči zahvalnosti dugujemo gradu Leskovcu, svim institucijama kulture u gradu koje su nam pomogle u realizaciji manifestacije, medijskim pokroviteljima, a posebnu zahvalnost dugujemo učesnicima u programima Leskovačkih letnjih festivala koji su se odazvali našem pozivu i obogatili i ovo leto. Na kraju, dozvolite mi da poželim svima prisutnim dobro zdravlje i lep provod. Zahvaljujem Vam se što ste večaras sa nama i što ćete nas verno pratiti i u narednim danima“, rekao je Kocić.

Podsetimo, Leskovačko leto trajaće do 2. jula, a kompletan program pogledajte u nastavku teksta.

Klikna sliku da uvećaš – foto:jugmedia

 

Roštiljijada 2021

Festival roštilja bi trebalo da bude organizovan u centru Leskovca od 23. do 29. avgusta. Ova nadaleko čuvena manifestacija svake godine okupi više desetina hiljada gostiju iz čitavog regiona, kako će biti ove godine ostaje da vidimo.

“Tako smo planirali, spremamo se kao da će biti, sa nešto smanjenim budžetom, ali garantujemo da će biti na visokom nivou kao i prethodnih godina”, tvrdi direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić.

Još uvek se ne zna ko će biti glavna muzička zvezda na popularnoj Roštilijadi a spominju se imena : Slađa Alegro, Tanja Savić, Parni Valjak mada su pregovori još uvek u toku.

Leskovački letnji festivali – „Leskovačko leto“ je u toku i traje do 2. jula, a 15. Leskovački karneval je planiran da se održi od 6. do 10. jula.

Izvor: JugMedia / niskevesti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button