Kinezi zainteresovani za otvaranje fabrike za proizvodnju heparina u Leskovcu

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je danas u prisustvu predstavnika relevantnih odeljenja Gradske uprave grada Leskovca i Javno-komunalnog preduzeća Vodovod imao onlajn sastanak sa predstavnicima kineske kompanije sa kojom se nekoliko meseci unazad vode pregovori oko pokretanja pogona za proizvodnju heparina na teritoriji grada Leskovca.

Foto:JugMedia

Na ovom sastanku je bilo reči o zakonskim regulativama koje ova firma mora da ispuni po pitanju prerade i ispuštanja otpadnih voda jer je investitor pokazao najveće interesovanje za realizaciju svog projekta u Leskovcu zbog Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i gradskog kolektora koji su u potpunosti izgrađeni ulaganjem od milijardu dinara, saopšteno je iz lokalne samouprave.

Projekat Upravljanje otpadnim vodama na teritoriji grada Leskovca podrazumeva i izgradnju kanalizacione mreže u 16 naseljenih mesta čija faza implementacije će početi uskoro a finanasira je Vlada Kraljevine Holandije iznosom od 8 miliona evra.

Gradonačelnik Leskovca je pozvao rukovodstvo i stručne timove ove firme da dođu u Leskovac i obiđu Fabriku za prečišćavanje otpadnih voda kao i potencijalne lokacije tako da se njihova poseta očekuje u predstojećem periodu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button