Dr Sadana iz Amerike putuje svetom i pomaže bolnicama, a evo zašto joj se posebno dopao Leskovac

Ja sam mala žena koja ima veliku ljubav za Leskovac i ovde ću sačekati Roštiljijadu, rekla je na srpskom jeziku doktorka iz Amerike Neeti Sadana na vakcinalnom punktu „Partizan“ u Leskovcu. Ovde je pre toga razgovarala sa tek vakcinisanim Leskovčanima, zahvaljujući im što su primili vakcinu i pitajući svakog kako se oseća.

Ova zaista sićušna žena uvek nasmejanog lica i posvećana profesuri i pacijentima, dolazi iz Bostona, gde se pored predavanja na tamošnjem univerzitetu bavi i praktičnim radom u bolnici. U Leskovac, odnosno Opštu bolnicu došla je kao Fulbrajtov stipendista radi usavršavanje iz oblasti anesteziologije, sa posebnim akcentom na bezbedni porođaj u visokorizičnim trudnoćama, a u SAD je dugo radila u kovid sistemu.

Leskovac je, kaže, zavolela na prvi pogled, kao i kolege u leskovačkoj bolnici.

Foto: Jugmedia/Milica Ivanović / RAS Srbija

 

Njeno mišljenje je da nas je upravo pandemija virusa korona naučila da globalno razmišljamo.

– Pandemija nas je sve naučila da mi nismo Srbi ili Amerikanci ili Nemci, mi smo globalni stanovnici, svi naseljavamo jedno mesto. Sve dok se sve društvene zajednice ne vakcinišu, ne postanu ponovo zdrave, nećemo se vratiti starom načinu života – poručila je ova doktorka.

Doktorka Neeti Sadana je Leskovac izabrala kao grad u kome će nastaviti svoje usavršavanje iz oblasti anesteziologije sa posebnim akcentom na bezbedni porađaj u visokorizčnim trudnoćama, a sve to kao dobitnik Fulbrajtove stipendije za unapređenje sistema za bezbolni porođaj. Zaposlena je u bolnici u Bostonu gde je tokom kovida vodila Odeljenje anesteziologije, ali radi i kao univerzitetski profesor.

– Mislim da građani imaju mnogo sreće, zato što rukovodstvo grada toliko brine o njima, o njihovoj sigurnosti, zdravlju i dobrobiti, daje im izbor i učinilo je da svako može vrlo lako i efiksno da se vakciniše – kaže ona.

Foto: Jugmedia/Milica Ivanović / RAS Srbija

 

Ona, inače, putuje svetom u vreme korone i pomaže bolnicama, te ju je put naveo i u Leskovac.

Neeti Sadana je anesteziolog i u lekovačkoj bolnici naročito sarađuje sa Službom za hirurgiju i dr Predragom Ivanovićem.

Ona je sa lekarima leskovačke bolnice podelila svoje bogato znanje i iskustvo i upoznala ih sa savremenim tehnikama anesteziologije koje primenjuje. Prilikom posete Sadana je još kazala da je fascinirana predelima i prirodnim bogatstvima, privredom i ljudima i da ju je Leskovac kao takav grad izabrao da u njemu radi.

Izvor: Blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button