ZIMSKI RASPUST POČINJE RANIJE?! Evo kada bi đaci mogli da se raspuste i kako će nadoknaditi gradivo!

Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) kaže za Kurir da je trenutna situacija što se korone u školama tiče vrlo dobra, ali je, kako navodi, za očekivati da će za mesec dana doći do pogoršanja i da će zimski raspust početi nešto ranije.

Jasna Janković
foto: Nebojsa Mandic

– Ove nedelje je u školama kao da nema korone – svi idu u školu i časovi su 45 minuta, ali to sigurno neće dugo trajati i za očekivati je da raspust bude nešto ranije, oko katoličkog Božića. Međutim, mi smo već jesenji raspust produžili za tri dana i ti dani moraju da se nadoknade.

Školsku godinu možemo produžiti najviše nedelju dana zato što u suprotnom nećemo imati dovoljno vremena da sprovedemo sve potrebne procedure u vezi sa malom maturom, matrurskim ispitima i prijemnim ispitima. Tako da, pretpostavljam da sve što bude prešlo preko tih nedelju dana će morati da se nadoknađuje bilo subotom ili sa više časova dnevno – kaže Jankovićeva i dodaje da očekuje da će plan nadoknade časova biti, uz saglasnost ministarstva, prepušten školama.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button