Vučić: Sutra stiže još 500.000 doza kineske vakcine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da sutra stiže još 500.000 doza vakcine „Sinofarm“. Do kraja februara „Fajzer“ će isporučiti još 88.000 doza vakcine, ali i kompanija „Astra Zeneka“.

Predsednik Vučić je, tokom vanrednog obraćanja medijima, rekao da su kineske vakcine u srpskom magacinu u Kini i da će sutra stići u Srbiju.Dodao je da je jutros stiglo još 50.000 vakcina „sputnjik“ za prvu dozu, i da će u narednih 15 dana stići još 50.000 za drugu dozu.

Vučić je zahvalio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i posebno kineskom predsedniku Si Đinpingu na najvećoj podršci, kao i, kako je rekao, prijateljima iz Velike Britanije i Indije. „Mi ćemo imati milion vakcinisanih i revakcinisanih i to govori o velikom radu i trudu“, rekao je Vučić i čestitao predsednici Vlade Srbije i timu koji se bavio nabavkom vakcina.

Naveo je da je na sastanku Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope grčki premijer Micotakis rekao da bi bilo dobro da za ulazak u Grčku postoji certifikat o vakcinaciji.Predsednik je rekao da je tokom sastanka sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim zatražio da se za sektor turizma i hotelijerstva obezbedi dodatna finansijska pomoć.Njegov predlog je da se, kaže, osim opšte pomoći za sva preduzeća – izuzev banaka i finansijskih preuzeća – od tri puta po 50 odsto minimalca, sektoru turizma i hotelijera dodeli još jedan minimalac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button