Vučić prisustvovao vojnoj vežbi u Pančevu

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je prikazu sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu. Politika snaženja vojske biće nastavljena ubrzano, poručio je Vučić.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Na vojnoj vežbi pod nazivom „Vrh koplja“ prikazana je osposobljenost 72. brigade za specijalne operacije.Vežba pod nazivom „Vrh koplja“ se sastojala iz sedam delova: izviđanje, posedanje linije blokade, napad na terorističke snage u seoskom ambijentu, dejstvo na oteto vozilo, napad na terorističke snage u urbanom ambijentu, napad na teroriste u izolovanom objektu i uništavanje improvizovanih eksplozivnih naprava.

Vučić je rekao da će se nastaviti ulaganja u Vojsku Srbiju, kojoj je poručio da od nje očekuje da i dalje bude čuvar naše zemlje, njenog integriteta i slobode.“Ulagaćemo novac u našu vojsku sve više, vaša primanja će biti sve viša i bolja“, poručio je Vučić nakon vežbe.

Politika ubrzanog snaženja Vojske Srbije biće nastavljena, poručio je Vučić, dodajući da je uloga vojske veoma značajna u bezbednosnom i političkim uslovima savremenog sveta, koji su veoma složeni i da zato Srbija mora da uradi sve što može da odvrati svakog potencijalnog agresora i napade na građane i zemlju.

Prema njegovim rečima, svakome treba da bude jasno da Srbija nije džak za udaranje i da može svako da je napadne i da joj preti kao što je to bilo u prošlosti.Ukazao je da je deset vozila „miloš“ prikazano danas, a da će ih do kraja godine biti 30 u vojsci.Prikazu sposobnosti prisustvovali su i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button