Vučić: Ponosan sam na postignute rezultate u sprovođenju vakcinacije

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ mn

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je ponosan na postignute rezultate u sprovođenju vakcinacije u Srbiji i istakao da Srbija nije mogla da bira, navodeći da smo samo hteli i danas želimo da sačuvamo živote ljudi.

Predsednik Vučić rekao je za Juronjuz da „naša iskustva pokazuju da su sve vakcine veoma bezbedne„, a neke koje dolaze sa Istoka su, navodi, čak i bezbednije nego one koje smo dobili sa Zapada.

Naveo je da su mnoge zemlje članice Unije dobile vakcine, a Srbija do sada nije dobila nijednu preko Kovaks sistema, već na osnovu bilateralnih sporazuma.

„Od SAD Fajzerovu vakcinu, od Kine, od Rusije, ali nismo nijednu od Evropske unije. Nadamo se tome, ali ja ne želim nikoga da kritikujem. Nadam se da ćemo dobiti vakcine od Unije“, istakao je predsednik Srbije.

„Do sinoć smo vakcinisali više od 550.000 ljudi, a 50.000 revakcinisali. Dobili su drugu dozu, a do kraja februara plan nam je da vakcinišemo dvema dozama više od milion ljudi. Što će biti skoro 15 posto cele populacije. To je nešto čime ću biti veoma zadovoljan“, naglasio je Vučić.

Navodi da je više puta razgovarao s ljudima u Velikoj Britaniji, Kini, Rusiji, sa visokim zvaničnicima i molio ih, tražio, da dobije više vakcina za Srbiju i ne samo za Srbiju.

„Nadam se da ćemo narednih dana, kada rešimo neka tehnička pitanja, biti spremni da doniramo veći broj vakcina našim susedima Severnoj Makedoniji, a zatim ćemo videti i drugim državama. Potrebno je da i ljudi u susednim državama kao i kod nas budu vakcinisani“, naglasio je predsednik Srbije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button