Vučić: Ako je Marković kriv neće ga niko štititi; Marković: Ne treba niko da me brani

Ako je Dragan Marković za bilo šta kriv, on će da odgovara, i niko ga neće štititi, ni ja ni bilo ko drugi, poručio je danas u Jagodini predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug (Strahinja Aćimović)

Vučić je, odgovarajući na pitanje da li su institucije završile istragu u slučaju Dragan Marković Palma, kao i da li je ovo današnje zajedničko pojavljivanje politički prihvatljivo, odnosno poruka istražnim organima koji vode istragu, naglasio da se on drži striktno pravnih normi.

„Došao sam ovde na otvaranje fabrike. Nemojte polaziti od toga da je on kriv jer ga je neko optužio koji je nas optužio da umesto kokošaka držimo drogu, a kada smo pronašli kokoške nije bilo „izvinite““, podvukao je on.

Vučić je naglasio da Markovića, ako je bilo šta protivzakonito učinio neće štititi „ni ime, ni prezime, ni partijska funkcija“.

„U tome razlika onih koji danas upravljaju zemljom i onih koji su to činili pre“, rekao je on.

Marković: Ne treba niko da me brani,sam sam se prijavio policiji

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković izjavio je danas, odgovarajući na pitanje novinara da li je predsednik Srbije došao u Jagodinu da ga brani, da njega ne treba niko da brani, pošto je porodičan čovek i domaćin i da se sam prijavio kako bi se dokazalo da je laž ono za šta ga optužuju Dragan Đilas i Marinika Tepić.

„Sada pitate predsednika da li naše zajedničko pojavljivanje znači da me on brani – ne treba niko da me brani, sam sam se prijavio, ja sam domaćin i porodičan čovek. Oni (Đilas i Tepićka) su izabrali mene, jer kada govorim u parlamentu to ima određenu težinu, a ništa ružno nisam privatno pitao Đilasa“, kazao je Marković odgovarajući na pitanja novinara posle otvaranja fabrike nemačke kompanije Fišer u Jagodini.

Kazao je da će zamoliti Ivu Đilas, bivšu ženu Dragana Đilasa, da pokrene Fondaciju „Iva Đilas – zaštita svih žena u Srbji“, jer je Đilas pretukao nju i njenog oca i pretio da će joj odrubiti glavu.

Poručio je novinaru N1 koji mu je postavio pitanje da pita svoje urednike da li je tačno da je pristao na tv duel sa Đilasom i Tepićkom, ali da je to otkazano zato što su to druge dve strane odbile.

„To je sve laž (o podvođenju devojaka i maloletnica u Jagodini), da je tačno već bi podigli krivičnu prijavu, ali nisu već sam se sam prijavio“, naglasio je Marković.

Kaže da su Đilas i Tepićka odbili i da idu zajedno sa njim na poligraf i ponovo ih pozvao da to urade.

Marković je dodao da su ga optuživali da su na njegovom 50. rođendanu bile neke devojke, iako je na toj proslavi bilo 250 gostiju, sa celom njegovom porodicom.

 Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button