Vučić: 18 miliona evra za punjenje i pakovanje vakcina

Država će uložiti 18 miliona evra u kapacitete za punjenje i pakovanje vakcina u Institutu „Torlak“, kao i 20 miliona evra za uređenje prostorija i obnovu fasada, a uskoro će „Torlak“ proizvoditi i četvorovalentne vakcine za grip, najavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa premijerkom Anom Brnabić, ministrima i stručnim ljudima iz oblasti farmacije i medicine, na kojem je, kako je objavio, doneto nekoliko važnih odluka.

foto: Tanjug

„Država će da uloži 18 miliona evra u kapacitete za punjenje, pakovanje vakcina. Za pakovanje vakcina za grip, ali i tetanus, difteriju i vakcina protiv kovida 19. Za naš ‘Torlak'“, poručio je Vučić u snimku objavljenom na instagram profilu „Buducnostsrbije“.

On je naveo i da će 20 miliona evra biti izdvojeno za uređenje prostorija i obnovu fasada, kao i da će biti uređeni parkovi i pristupni putevi Institutu.

Hoćemo da od „Torlaka“ napravimo jednu od najboljih fabrika vakcina u Evropi, poručio je predsednik Srbije.
„I najradosnija vest, od danas pokrećemo postupak, radimo biznis plan i ulazimo u proces proizvodnje, i verujemo da ćemo za nekoliko meseci to da završimo – četvorovalentne vakcine za grip. Velike novosti. Napred Torlak, napred Srbija“, poručio je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button