UKC Niš dobila je invazivni respirator od ambasade Izraela

Klinika za kardiohirurgiju niškog Univerzitetskog kliničkog centra dobila je invazivni respirator od ambasade Izraela. Donacija će omogućiti veći broj operacija i sigurnost u zbrinjavanju većeg broja pacijenata, rekao je direktor klinike, prof. dr Dragan Milić.

Posedovanje većeg broja respiratora daje lekarima mogućnost da operisu više pacijenata i adekvatnije ih zbrinu.U tome je značaj donacije ambsade Izraela niškoj kardiohirurgiji.

Zdravstveni sistem Izraela jedan je od najsavršenijih na svetu i to su pokazali rekordnom vakcinacijom velikog broja svojih državljana, rekao je direktor niške Klinike za kardiohirurgiju, prof. dr Dragan Milić, prilikom potpisivanja ugovora o donaciji, koja se sastoji od jednog kliničkog respiratora. Kako su naglasili potpisnici, ovo je samo početak saradnje dve zemlje i dva zdravstvena sistema.

Cilj saradnje, izmedju ostalog jeste i prenošenja iskustava u borbi sa pandemijom koronavirusa. Prilikom posete izraelskog ambasadora u prostorijama Klinike za kardiohirirgiju otkrivena je spomen ploča kao svedočanstvo uspešne saradnje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button