U KC Niš 218 pacijenata

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš hospitalizovano je ukupno 218 pacijenata. Kod 199 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.
Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 10 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.
Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra.
Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.
Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 5 pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.
U Covid bolnici u Kruševcu, trenutno je hospitalizovano 139 pacijenata. Kod 110 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.
Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 12 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju.
Nažalost, uprkos svim naporima lekara Kruševačke Covid bolnice, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminuo.
U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 88 pacijenata. Kod 65 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.
U 4 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovano 146 pacijenata. Kod 130 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.
Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zeražene virusom Covid -19. 
Nažalost, uprkos svim naporima lekara ZC Vranje, 2 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button