Stevanović: Ako se ovako nastavi, moguće pooštravanje mera

Direktor Infektivne klinike u Beogradu dr Goran Stevanović rekao je danas da ako situacija nastavi da se pogoršava moguće je da se eventualno zatraži pooštravanje mera. On je rekao da se to pre svega odnosi na skraćivanje radnog vremena ugostitelja i dopunsko smanjivanje popunjenosti kapaciteta turističkih objekata.

FOTO TANJUG/NIKOLA ANDJIC/bs

Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović upozorio je da ako epidemijska situacija nastavi da se pogoršava, moguće je uvođenje oštrijih mera.Stevanović je naveo da ako situacija sa brojevima novozaraženih nastavi da se pogoršava, da bi se mere mogle pooštriti.

To bi se, kako je dodao, pre svega ticalo skraćenja radnog vremena ugostiteljskih objekata i dopunsko smanjivanje popunjenosti kapaciteta turističkih objekata.

Stevanović je, nakon sastanka ministra zdravlja s direktorima kovid bolnica, istakao da se epidemiološka situacija pogoršala, da raste broj zaraženih kovidom 19 i onih koji zahtevaju bolničko lečenje.
Istakao je da je ovog puta dogovoreno da se bolnice koje su izašle iz kovid sistema, ne vraćaju u taj režim, već da se posvete lečenju nekovid pacijenata.

„Zbog porasta broja zaraženih, i pored apela da se strpimo sa aktivnostima, dok se ne vakciniše dovoljan broj ljudi, i da posle toga počnemo da se vraćamo normalnom životu, sada moramo da povećamo bolničke kapacitete“, rekao je Stevanović.

Napomenuo je da kapaciteti postoje, ali ne da postoje novi ljudi koji će tamo da rade i da će zbog toga izvrštiti raspodela zdravstvenog kadra, kako bi se omogućilo da bolnice rade punim kapacitetom.

Kazao je i da broj novozaraženih korona virusom raste, ali da su takođe u porastu i oni pacijenti koji zahtevaju hospitalizaciju.
Kako je istakao kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu će u potpunosti iskoristiti svoje kapaciteta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button