SAMO JEDNA ZEMLJA EU PRIZNAJE FAJZER KAO TREĆU DOZU POSLE SINOFARMA: Ta država je mnogima omiljena destinacija za odmor

Pojedini građani koji su primili dve doze „Sinofarmove“ ili „Sputnjikove“ vakcine ponadali su se da će, ako kao treću dozu prime cepivo „Fajzera“, „Astra Zeneke“ ili „Moderne“, moći lakše da putuju u zemlje Evropske unije koje ne priznaju te vakcine.

Međutim, kako stoji na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije Francuska je jedina država EU koja je za sada prihvatila da treća doza obezbedi ulazak u tu zemlju.

Pariz, Francuska
foto: Profimedia

Tako da državljani Srbije mogu da uđu u Francusku ukoliko prilože dokaz o vakcinaciji, pod uslovom da je prošlo sedam dana od druge doze za „fajzer“, „modernu“ i „astra zeneku“, odnosno 28 dana od jedne doze vakcine „džonson i džonson“.

– Ovo se takođe odnosi i na putnike koji su primili dve doze vakcine „sinofarm“ ili „sinovak“ nakon čega su primili treću, buster dozu neke od mRNA vakcina. Osobe koje su primile samo jednu dozu vakcine „sinofarm“ ili „sinovak“ moraće da prime još dve doze vakcine mRNA kako bi se smatrale kompletno vakcinisanim – navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button