Restorani sa baštama od ponedeljka rade, ostali do 22 sata

Krizni štab predložiće vladi nove mere koje predviđaju da ugostiteljski objekti sa baštama počnu da rade od ponedeljka, u tačno definisanim uslovima, a rad svih ostalih biće produžen do 22 sata, izjavio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Foto Tanjug/ arhiva

Kada je reč o tržim centrima tek će biti odlučeno tokom vikenda ili početkom nedelje da li će ponovo biti otvoreni, rekao je Gojković na konferenciji za medije u Palati Srbija.

Gojković: Gosti isključivo u baštama kafića

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković izjavio je danas da će kafići i ugostiteljski objekti, ako se situacija ne pogorša, od ponedeljka moći da primaju goste, ali isključivo u baštama, a ne i unutrašnjosti objekta.

Gojković je na konferenciji za novinare rekao da to važi za sve objekte na teritoriji Srbije.

Epidemiološka situacija i dalje vanredna, ali se poboljšava

Epidemiološka situacija u Srbiji je i dalje vanredna, ali je sa povećanim brojem vakcinisanih i merama koje daju rezultate situacija se postepeno poboljšava, kazao je, nakon sednice Kriznog štaba pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

„Analizirali smo ukupnu epidemiološku situaciju u Srbiji, koja je u ovom trenutku i dalje vanredna, ali ono što je dobro jeste da se broj novozaraženih zaustavio na nekim velikim brojevima što nije i dalje epidemiološki dobro. Međutim sa povećanim brojem vakcinisanih i merama koje daju rezultate vidimo kako se situacija postepeno poboljšava“, objasnio je on u izjavi novinarima.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button