PRIJAVA ZA 20 EVRA POČINJE DANAS: Evo kako do novčane pomoći i ko ne treba da se prijavljuje, a ko to treba da uradi

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da se danas građani prijavljuju za 20 evra dodatne novčane podrške države na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, i naglasio da za tu pomoć ne treba da se prijavljuju svi građani.

Siniša Mali
foto: Zorana Jevtić

– Građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države jer će im biti automatski isplaćena u decembru – rekao je Mali i podsetio da je za samo tri dana u novembru isplaćeno više od 5,7 miliona građana, koji su dobili po 30 evra.

On je naglasio da ostali punoletni državljani Srbije s prebivalištem na teritoriji Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu, mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor u periodu od 15. do 30. novembra:

Novac
foto: Profimedia

– Nakon unošenja ličnih podataka biće im zavedena prijava, čiji će status moći da provere na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavljeni građani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa.

On je naglasio da je ova mera podrške nastavak kontinuirane podrške građanima u cilju smanjenja posledica pandemije koronavirusa, a dodeljuje se u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije.

– Država je ponovo sve svoje obaveze ispunila kako je i obećano, bez dana kašnjenja, i još jednom je pokazala da je srpska ekonomija stabilna, da imamo dovoljno novca i da građani Srbije mogu da veruju svojoj državi – naveo je Mali.

Izvor: Kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button