Potpisan Ugovor za nabavku novih doza Sinofarma

Srbija je danas sa Sinofarmom potpisala Ugovor za nabavku novih dva miliona doza vakcina te kompanije, a potpisvanju su prisutvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Kine Čen Bo.

Sastanak sa kompanijom Sinofarm, Foto: Printscreen/Instagram

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je putem video-linka sa rukovodstvom kompanije „Sinofarm“ o procesu nabavke vakcina, izgradnji fabrike kineskih vakcina u Srbiji, ali i o izgradnji i opremanju srpskih bolnica. Zahvalio SE predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, rukovodstvu Komunističke partije i predstavnicima „Sinofarma“ na pomoći u snabdevanju vakcinama u najtežem trenutku, saopštilo je Predsedništvo.

Istakao je da je najveći broj građana u Srbiji vakcinisan upravo ovom vakcinom i naglasio važnost potpisivanja novog ugovora za novih dva miliona vakcina.

Ukazao je da su srpski strucnjaci dali veoma visoko mišljenje o kvalitetu i bezbednosti „Sinofarmove“ vakcine.
Predsednik „Sinofarm grupe“ Liu Đingžen je zahvalio predsedniku i građanima Srbije na poverenju ukazanom kompaniji „Sinofarm“ i dodao da je od početka pandemije 2020. godine upravo „Sinofarm“, kao najveća farmaceutska kompanija u Kini, preuzela odgovornost za borbu protiv ove bolesti.

„Srbija je prva evropska zemlja koja je odobrila vakcinu ‘Sinofarma’ i danas ćemo potpisati ugovor za isporuku novih dva miliona doza. Cenimo poverenje građana u naš proizvod i srećni smo što možemo da pružimo neophodnu podršku ljudima u Srbiji u borbi protiv virusa“, rekao je Liu Đingžen.

Tema razgovora bila je i izgradnja, rekonstrukcija i opremanje bolnica u Srbiji.

Ovom prilikom je potpisan Ugovor o kupovini vakcina kompanije „Sinofarm“, a sastanku i potpisivanju ugovora prisustvovala je i ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button