Potpisan ugovor o nabavci opreme i naoružanja

Ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je potpisivanju ugovora o nabavci opreme i naoružanja nove generacije domaće proizvodnje za potrebe Vojske Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ministarstvo odbrane

Ugovorena je proizvodnja i isporuka novih „pasarsa“, digitalizovanog i modernizovanog „ognja“, besposadne platforme „Mali Miloš“, novog oklopnog vozila BOV OT i uniformi sa balističkom opremom za vojnike.
Ministar Nebojša Stefanović je ocenio da je reč o dobroj saradnji Ministarstva odbrane i domaćih fabrika kojom će u narednoj godini vojska biti dodatno opremljena.

Među sredstvima čija su proizvodnja i isporuka ugovorene je i novo oklopno vozilo BOV OT, koje će biti namenjeno zaštiti vojnika i kojima će se, kako je naglasio ministar odbrane, u naredne dve godine značajno podići efikasnost naše vojske.

„Drago mi je da vidim da se radi danonoćno, da se ljudi zaista ne odmaraju već rade čak i u ovim složenim vremenima pandemije kovida i poštujući sve mere ostvaruju rezultate. Takođe, očekujem da će tokom naredne nedelje biti potpisani i ugovori za kupovinu novih ‘Lazara’ i ‘Miloša’. Nastavićemo da ulažemo i u opremanje vojske, u ljude i u njihovu zaštitu, jer je vojska najčvršći stub odbrane Srbije“, rekao je Stefanović.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button